Antena 3 CNN Life Timp liber Film Cate Blanchett a purtat o „bluză” realizată din peste o sută de linguri antice, pe covorul roșu, în Los Angeles

Cate Blanchett a purtat o „bluză” realizată din peste o sută de linguri antice, pe covorul roșu, în Los Angeles

de Mia Lungu    |   

Celebra actriță Cate Blanchett, câştigătoare a premiului Oscar, a purtat un top realizat din peste 100 de linguri, la un eveniment din Los Angeles, potrivit CNN.

[GAL layout="4"]

Vedeta australiană a fost fotografiată purtând piesa semnată de brandul suedez Hodakova, care este alcătuită din 102 linguri antice, la evenimentul fanilor "Borderlands" din Los Angeles.

Topul a fost conceput de Ellen Hodakova Larsson, care a procurat multitudinea de linguri antice din mediul rural suedez.

Hodakova foloseşte adesea obiecte moştenite în munca sa şi spune că "este dedicată construirii primei case de modă complet sustenabilă din lume şi schimbării perspectivei industriei modei asupra posibilităţilor de circularitate", potrivit unei declaraţii trimise CNN.

"Prin transformarea materialelor vechi în bunuri de lux, Hodakova meştereşte poveşti prin refolosire şi upcycling conceptual al materialelor găsite în fiecare zi în piese unice", continuă declaraţia.

Acest accent pe durabilitate se potriveşte cu propriile convingeri ale lui Blanchett: actriţa este cunoscută pentru faptul că poartă aceleaşi look-uri de covor roşu în mai multe ocazii - o raritate la Hollywood.

Anul trecut, Blanchett a purtat din nou un costum personalizat Alexander McQueen la două premiere de film diferite, la patru ani distanţă.

 De asemenea, Blanchett a promovat sustenabilitatea în perioada în care a fost director artistic al Sydney Theatre Company din Australia, instalând panouri solare pe acoperişul casei sale istorice, în 2010.

Dar aceasta nu este prima dată când tacâmurile au devenit couture. În timpul Săptămânii Modei de la Londra, în februarie 2023, designerul Dilara Findikoglu, născută în Turcia şi stabilită la Londra, a confecţionat manual o rochie impresionantă din cuţite antice. De atunci, rochia a fost purtată de vedete precum Emma Corrin şi Hari Nef.

Blanchett o interpretează pe Lilith în "Borderlands" (2024), un film de acţiune sci-fi bazat pe cel mai bine vândut joc video. Regizat de Eli Roth, filmul urmăreşte o bandă de neadaptaţi care încearcă să găsească o fată puternică dispărută.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile