Antena 3 CNN Life Culinar Cât timp se fierbe dulceața de cireșe. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Cât timp se fierbe dulceața de cireșe. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 06:00 02 Iun 2024 Modificat la 06:00 02 Iun 2024

Pentru a obține compoziția perfectă de dulceață de cireșe, este important să se țină cont de anumite reguli.

Deși procesul de preparare nu este complicat, gospodinele se confruntă, adesea, cu anumite probleme. 

Pentru a obține consistența perfectă, este foarte important să fie respectat timpul de fierbere, fiind vorba despre o greșeală pe care o fac multe gospodine.

Pentru dulceață, fructele se fierb într-un sirop realizat din apă și zahăr, în care se adaugă și zeamă de lămâie.

Zeama de lămâie nu trebuie să fie omisă, deoarece aceasta ajută dulceața să-și păstreze culoarea frumoasă și o împiedica să se zaharisească.

Zahărul și apa se pun într-o oală pe foc și se lasă să dea în clocot. Se adaugă cireșele și se lasă să fiarbă la foc iute, pentru aproximativ 10 minute, timp în care se mai amestecă din când în când. 

De asemenea, atunci când spuma se formează la suprafață, aceasta trebuie să fie îndepărtată.

După zece minute, se oprește focul și se lasă dulceața la răcit, în oala acoperită cu un capac, până a doua zi.

Peste noapte, cireșele se vor îmbiba cu sirop, schimbându-și culoarea. A doua zi, se scot cireșele din sirop, apoi se pune lichidul pe foc și se mai fierbe încă zece minute. 

La final, se adaugă și cireșele și se mai lasă pe foc încă 4-5 minute. Testul care arată dacăl care dulceața a fost fiartă suficient presupune adăugarea a două picături pe o farfurie.

Dacă picăturile își păstrează forma pe farfurie, atunci dulceața a fost fiartă suficient. Dulceața se toarnă fierbine în borcane curate și sterilizate.

Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole