Antena 3 CNN Life Sănătate Cât de utile sunt, de fapt, probioticele. Pericolul din spatele lor

Cât de utile sunt, de fapt, probioticele. Pericolul din spatele lor

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 17:08 02 Apr 2023 Modificat la 17:08 02 Apr 2023

Când vorbim despre probiotice, avem în vedere acele bacterii benefice pentru organism, care au rolul de a susține funcționarea sănătoasă și echilibrată a sistemului digestiv, însă cercetările recente arată că administrarea pastilelor pe bază de probiotice ar putea să perturbe echilibrul bacteriilor din tractul intestinal.

Astfel, în ciuda beneficiilor pe care le aduc organismului nostru, specialiștii informează că varianta sănătoasă care ne ajută să dobândim proprietățile acestor suplimente este, de fapt, consumul de fructe și legume.

Dana Dobrescu, specialist în nutriție, a explicat, la Antena 3 CNN, care sunt fructele și legumele care ne ajută să păstrăm echilibrul sistemului digestiv, fără a apela la suplimentele pe bază de probiotice.

"Trebuie să ne întoarcem la mâncarea sănătoasă. Cu cât mâncăm mai multe fructe și legume, cu atât ne asigurăm sănătatea bacteriilor din tractul digestiv.

Citește și: Alimente de evitat când avem depresie. Care sunt vitaminele şi suplimentele care ne ajută

Într-adevăr, am ajuns să luăm probioticele de la magazin, ca și cum am cumpăra alimentele de uz curent, însă nu este bine.

Dacă suntem sănătoși, putem să asimilăm tot ce ne trebuie din fructe și legume. În contextul probioticelor, mâncarea sănătoasă înseamnă fructe cu un conținut de fibră și legume cu amidon rezistent, precum lintea, fasolea, cartofii fierți, citricele, merele sau merișoarele.

Sunt alimente pe care le găsim constant în supermarket sau la piață. Mâncarea sănătoasă este, de fapt, cea pe care o mâncau părinții și bunicii noștri", a explicat specialistul.

Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole