Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cât de periculos este fumul de la grătar! Cum îți afectează sănătatea

Cât de periculos este fumul de la grătar! Cum îți afectează sănătatea

<1 minut de citit Publicat la 18:13 01 Mai 2017 Modificat la 18:13 01 Mai 2017

Toţi ne dăm în vânt după un grătar făcut ca la carte, dar puţin ştim cât de periculos este fumul care îl însoţeşte. Cu siguranţă, bărbaţii sunt primii pe listă atunci când vine vorba de un barbeque în aer liber, şi asta nu doar pentru plăcerea de a le demonstra consoartelor calităţile lor gastronomice excelente, ci şi pentru gustul nemaipomenit al frigăruilor care sfârâie de zor pe grătarul încins, scrie  CSID.

Şi pentru că suntem în plin sezon al ieşitului la iarbă verde iar grătarul este nelipsit din acest peisaj mioritic, trebuie să luăm aminte câteva strategii utile pentru ca preparatele ce le gătim să fie pe cât de gustoase, pe atât de sănătoase.

Temperaturile crescute, flacăra directă şi fumul – elemente specifice grătarului în aer liber, pot da naştere substanţelor cancerigene. Mai exact, sunt generate hidrocarburi aromatice policiclice, compuşi care se formează în fumul rezultat din grăsimea ce se scurge din carne şi arde pe grătar, care se vor regăsi din plin în crusta de deasupra cărnii, şi amine heterociclice, care sunt produse în carne ca urmare a expunerii la temperaturi extreme.

Citeşte continuarea pe CSID

Etichete: sănătate
Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole