Aluminiul se gaseste pretutindeni in mediul inconjurator, motiv pentru care este greu de evitat. Practic, aluminiul este utilizat in industrie, intrucat este un material usor, dar si un bun conductor de caldura si de electricitate, insa il regasim si in aproape toate ambalajele alimentare: cutii de conserve, de bere, caserole in care uneori depozitam mancarea sau chiar folia de aluminiu des utilizata in bucatarie.
Multe studii efectuate in Europa au atras atentia asupra faptului ca peste 175 de substante periculoase sunt folosite in mod legal de producatorii de ambalaje alimentare, scrie sfatulmedicului.ro.
Fie ca vorbim de cutii, folii alimentare sau de aluminiu, diferite recipiente de plastic, substantele toxice ce fac parte din componenta lor sunt considerate cancerigene si pot duce chiar la instalarea infertilitatii.
Cu toate acestea, Agentia Europeana pentru Standarde Alimentare sustine ca substantele nu sunt periculoase, ele neputand cauza malformatii genetice sau dereglari hormonale, insa doar daca sunt mentinute in limitele aprobate.