Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Cât de nociv este să fii perfecţionist. Lidia Fecioru: "Îi chinui pe cei din jurul tău într-un mod uriaș"

Cât de nociv este să fii perfecţionist. Lidia Fecioru: "Îi chinui pe cei din jurul tău într-un mod uriaș"

de Ioana Dobre    |   

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, despre perfecționism și efectele negative ale acestuia asupra vieții personale și profesionale.

Bioenergoterapeutul a subliniat că perfecționismul, deși pare inițial un atribut pozitiv, poate duce la frustrare și nefericire „a fi perfecționist înseamnă a-i stresa și a-i chinui pe cei din jurul tău într-un mod uriaș.", a spus Lidia.

Oamenii perfecționiști își stabilesc țeluri greu de atins și, atunci când nu reușesc să le atingă, devin frustrați. „Te scoli dimineața și începe nefericirea,” a spus ea, evidențiind modul în care această presiune constantă poate deteriora relațiile personale și profesionale.

„Dacă tu ești așa ca mamă, vei transmite chestia asta copiilor. Și atunci, când sunt mai mulți perfecționiști într-o casă, e un dezastru.” Ea a subliniat, de asemenea, că perfecționismul se manifestă la toate nivelurile vieții: „Cine este perfecționist acasă, este și la serviciu. Nu există separare.”

Soluția este să învățăm să acceptăm că „nimeni nu este perfect” și să ne permitem să facem greșeli. Altfel, presiunea de a atinge perfecțiunea poate transforma viața într-o luptă constantă, nu doar pentru noi, ci și pentru cei din jurul nostru. „Perfecționismul este, de fapt, anxietate deghizată în productivitate,” a spus ea.

Subiecte în articol: Lidia Fecioru
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile