Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cât de dificilă e limba engleză pentru români. Cum să o înveți mai repede

Cât de dificilă e limba engleză pentru români. Cum să o înveți mai repede

În zilele noastre, cunoașterea limbii engleze aproape că a devenit o necesitate, mai ales dacă vrei să te bucuri de succes în plan profesional și visezi să descoperi lumea și să călătorești.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Cunoașterea limbii engleze este o condiție principală pentru accesarea unui job bun și, din păcate, mulți care au aspirații de acest gen își dau seama că nivelul lor de cunoștințe este mai curând mediocru și își propun să se pună la punct cu engleza. Dar cât de dificilă este engleza pentru un român și cum poți să o înveți mai repede? În acest material vei descoperi câteva informații utile.

Româna și engleza sunt două limbi cu caracteristici proprii. Regulile de pronunție, vocabularul și gramatica sunt diferite, iar aceste aspecte îi descurajează pe mulți. Engleza este o limbă germanică, iar româna e una latină, și asta înseamnă că este mai greu să faci anumite conexiuni în vocabular, așa cum se întâmplă la italiană și spaniolă.

Pe de altă parte, engleza a pătruns atât de mult în viața noastră cotidiană, încât, fără să-ți dai seama, ai acumulat deja un minimum de cunoștințe, chiar dacă, să zicem, nu ai studiat niciodată limba engleză în școală. Și gramatica este diferită, dar, din fericire, pentru engleză, regulile sunt mai simple, iar acesta este un aspect care ar trebui să te motiveze.

Dificultăți cu pronunția

Vocabularul și gramatica se pot învăța, exact așa cum se întâmplă cu oricare altă materie studiată în școală. Pur și simplu trebuie să ai dorința de a o face și să-ți acorzi timpul suficient. Marele avantaj este că viața îți oferă nenumărate ocazii de a-ți exersa engleza, iar cel mai concludent exemplu este vizionarea de filme.

Dacă atunci când te uiți la un film sau la un serial în engleză te vei concentra mai mult pe dialogul personajelor decât pe subtitrare, vei descoperi multe dintre „secretele” acestei limbi. Așa cum spuneam, este esențial să-ți acorzi timp suficient și să eviți capcane de genul „învață engleza în trei pași simpli” sau „învață engleza în 30 de zile”. Ca să ajungi la un nivel mulțumitor de cunoaștere vei avea nevoie de mai mult timp.

Într-adevăr, pronunția poate da multora bătăi de cap și engleza are suficiente „capcane”, dar există rezolvare și pentru astfel de probleme. În vocabularul englez există cuvinte lungi care combină mai multe reguli de pronunție, dar și cuvinte scurte, similare, care se pronunță diferit.

Noi ne-am oprit la câteva exemple bune. Worcestershire este un cuvânt cu multe litere, dar este pronunțat wostășăr, iar Leicester se pronunță Lestăr. La cuvinte scurte avem următorul exemplu: la bear, pear și wear se aplică aceeași regulă și se pronunță beăr, peăr, ueăr, însă tear (lacrimă) se scrie la fel, dar se pronunță tiăr.

În timp vei identifica mai multe cuvinte care îți vor ridica probleme în ceea ce privește pronunția, dar există soluție și pentru asta. Când ai dubii, apelează la un dicționar online care îți va reda audio pronunția. Există mai multe resurse, dar Dicționarul Cambridge, care este și gratuit, este cel mai de încredere.

Cum înveți mai repede engleza

Engleza se poate învăța și acasă, fără profesor, pentru că pur și simplu ai la dispoziție nenumărate mijloace prin care poți să o exersezi. Însă va dura mai mult și, inevitabil, vor apărea la un moment dat semne de întrebare pentru care vei avea nevoie de răspunsuri clare și sigure. Dacă vrei să o înveți temeinic, pentru că te interesează să o valorifici pentru a-ți crește șansele profesionale, sfatul nostru este să te înscrii la niște cursuri la instituții acreditate.

Poți să pornești de la zero sau din oricare punct te afli și poți să depășești mult mai ușor anumite dificultăți, așa cum sunt cele ridicate de pronunție, pentru că un profesor îți va oferi ponturile necesare.

În afară de asta, este important să o exersezi și poți face asta purtând conversații în engleză sau uitându-te la filme dezactivând subtitrarea.

În concluzie, engleza le poate ridica și ceva probleme românilor, însă acestea pot fi depășite destul de ușor. Important este să-ți dorești să înveți și să ai un pic de răbdare.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog