Antena 3 CNN Life Cât costă să renovezi un apartament sau o casă. Lucruri pe care să le iei în considerare

Cât costă să renovezi un apartament sau o casă. Lucruri pe care să le iei în considerare

Redacția Antena 3 CNN
3 minute de citit Publicat la 12:00 19 Aug 2023 Modificat la 12:00 19 Aug 2023

Costurile de renovare sunt o problemă fundamentală în pregătirile dumneavoastră.

De regulă, acesta este cel mai dificil lucru de estimat, deoarece în calea ta sunt multe „surprize”, de care de multe ori nici nu le dai seama.

Acest lucru este deosebit de dificil atunci când cunoștințele noastre despre finisaje nu sunt la un nivel exorbitant.

Și la urma urmei, nu toată lumea are la îndemână un profesionist cu experiență care să-i ajute să-și planifice bugetul cu luni înainte de începerea lucrărilor.

Citește și: Alimentul care combate depresia și te face să te simți mai fericit. Merge bine cu berea

Iată un grafic simplu care vă va ajuta să vă sortați toate cheltuielile și să vă ajustați finanțele dvs.:

1. Sortează toate elementele:

Pentru a defini clar estimarea costului inițial, trebuie să vă împărțiți renovarea în factori. Acest lucru se poate face pe o bucată de hârtie sau, dacă preferați, în excel.

În acest pas, este important să includeți chiar și cel mai mic element pe care intenționați să îl încorporați în noul dvs. decor.

Instalațiile care urmează să fie înlocuite (de exemplu apă, electricitate, gaz, încălzire, ventilație, aer condiționat)Materialul finisajului podelei; Material de finisare a peretelui; Materialul finisajului tavanului; Ușile; Ferestrele; Corpuri sanitare (de exemplu, chiuvetă, chiuvetă, cadă, toaletă); Mobila; Iluminat; Elemente de finisare (de exemplu, plinte, prize, întrerupătoare de lumină); Elemente decorative.

2. Obțineți dimensiunile fiecărei camere:

Pentru a estima costul renovării, veți avea nevoie de o măsurare exactă a întregii încăperi.

Pentru metru pătrat complet, va trebui să includeți dimensiunile pentru:podea, pereți, tavan, ușă, ferestre.

O valoare bine detaliată va fi cheia pentru a vă determina nevoile și capacitățile atunci când faceți cumpărături pentru renovarea dumneavoastră.

Când luați măsurătorile, luați în considerare câtă suprafață va ocupa fiecare element

3. Calcularea costului materialelor:

Dacă știi deja dimensiunile camerei tale și cum va arăta, este timpul să treci la calculul costurilor.

Există multe tipuri diferite de calculatoare pentru calcularea costului renovărilor disponibile pe web și le puteți căuta cu ușurință pe Google.

Doar, introduceți dimensiunile camerei în calculator și alegeți din lista de materiale disponibile, iar calculatorul va face calculul pentru dumneavoastră, inclusiv prețul forței de muncă.

Veți estima lucruri precum mobilier, aparate sanitare și materiale de finisare pe baza prețurilor disponibile în magazinele staționare sau online.

4. Prețul serviciilor de construcții:

Prețul pe care trebuie să-l plătiți pentru un profesionist depinde de mărimea renovării și de ceea ce va fi de fapt inclus.

Pentru a cunoaște prețul exact al forței de muncă, trebuie să inviți un profesionist la tine acasă.

La telefon, din păcate, este imposibil să prezinți dimensiunea lucrării și să specificați clar care sunt cerințele dvs.

În timpul vizitei profesionistului, trebuie să utilizați notele pe care le-ați pregătit în prealabil și să aflați punct cu punct dacă profesionistul a ținut cont de fiecare detaliu atunci când face devizul.

Între timp, roagă-l să-ți completeze lista de cumpărături cu ramele, adezivii și alte mijloace necesare pentru a instala elementele de decor pe care le-ai ales.

5. Prețul costurilor suplimentare:

Costurile suplimentare de multe ori nu sunt luate în considerare deloc atunci când planificați o renovare.

Apar pe neașteptate și scot bani din bugetul tău într-un mod aproape de neobservat.

Acestea includ costuri precum: moloz, materiale de înlocuire, produse de curățenie.

6. Optimizarea costurilor:

Pentru a ne minimiza cheltuielile, trebuie mai întâi să ne asigurăm că nu sunt disponibile reduceri sau promoții la îndemâna noastră.

Pentru a face acest lucru, este o idee bună să întrebați personalul magazinului despre orice RABAT sau PROMOȚII disponibile sau să întrebați pe oricare dintre prietenii noștri care lucrează într-un magazin de construcții dacă au reduceri pentru angajați.

De asemenea, s-ar putea dovedi că profesionistul dvs. are un card de fidelitate la un anumit magazin cu reduceri de construcții și, astfel, vă poate aranja un acces mai ieftin la materiale de construcție.

Când cumpărați materiale precum gresie, panouri și vopsea, asigurați-vă că, dacă aveți material în exces, puteți face retur la magazinul în care faceți cumpărături, potrivit Lavello.ro.

Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole