Antena 3 CNN Economic Cât a ajuns să coste o noapte de cazare la Cluj, în perioada festivalului Untold

Cât a ajuns să coste o noapte de cazare la Cluj, în perioada festivalului Untold

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Au mai rămas doar două zile până la startul festivalului Untold, iar prețul chiriilor din Cluj-Napoca a explodat.

Cele mai căutate au fost hotelurile de 3, 4 şi 5 stele din imediata apropiere a festivalului. Aici preţurile pentru o noapte încep de la 300 de euro şi pot ajunge chiar şi la 500 de euro. 

Cum există o bătălie mare pe locurile de cazare pentru Untold, proprietarii de apartamente știu că pot forța prețurile în această perioadă. Și, deși nu oferă la fel de multe facilități precum unitățile ospitaliere, tarifele pot depăşi pragul de 1.000 de euro pentru câteva nopți.

„Cumva s-a destabilizat piaţa imobiliară din Cluj privind chiriile, deoarece proprietarii au refuzat proprietari stabili pe o perioadă îndelungată în detrimentul festivalului unde s-au gândit că vor face în patru zile de festival chirii pentru un an întreg”, spune Alexandra Tulbure, agent imobiliar.

Camerele de hotel de categorie superioară, 5.000 de euro

Proprietarii au speculat momentul, mai ales că majoritatea hotelurilor şi pensiunilor sunt deja aproape pline.

„În acest moment suntem ocupaţi în proporţie de 100%, dar până de curând, pentru cele care au rămas disponibile criteriul de rezervare a fost ca apartamentul să fie închiriat pe toată durata festivalului (patru nopţi), iar tarifele au pornit de la 450 euro pe noapte pe categoria standard.

Avem şi camerele de categorie superioară care au ajuns până la 5.000 de euro”, a precizat Andreea Muntean, reprezentant hotel.

Pentru a economisi bani, o parte dintre cei care şi-au luat bilet la festival au apelat la prieteni pentru a-i caza.

Untold începe joi, pe 8 august, şi se încheie duminică. Este cotat ca al treilea cel mai mare festival din lume după Tomorrowland şi EDC Las Vegas.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile