Antena 3 CNN Economic Case de marcat fiscale obligatorii pentru automatele de cafea sau gustări. Cei care nu le au riscă amenzi uriașe

Case de marcat fiscale obligatorii pentru automatele de cafea sau gustări. Cei care nu le au riscă amenzi uriașe

de Georgiana Marina    |   

Automatele de cafea sau gustări trebuie să aibă case de marcat fiscale. ANAF a venit cu această măsură pentru a susţine digitalizarea. Cei care nu vor avea case de marcat riscă amenzi de până la 10.000 de lei. 

Noile măsuri privind digitalizarea automatelor se aplică atât operatorilor care dețin aparate de cafea, sucuri, snacksuri, cât și celor care dețin spălătorii auto de tip self-service.

Cei care nu respectă noile prevederi ale legislației riscă amenzi consistente de până la 10.000 lei sau chiar suspendare a activității.

Legea permite ca aceste case de marcat să nu aibă afișaj și să nu elibereze bon, pentru că aparatele, prin construcția lor, nu au o fantă pe unde ar putea fi eliberat bonul fiscal.

Specialiștii în domeniu spun însă că noile prevederi sunt bune și pentru antreprenori, pentru că pot să-și verifice în orice moment stocurile și nivelul vânzărilor.

Subiecte în articol: case marcat ANAF digitalizare
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile