Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Mai mulţi bani pentru programul Casa Verde Fotovoltaice | Anunţul preşedintelui AFM

Mai mulţi bani pentru programul Casa Verde Fotovoltaice | Anunţul preşedintelui AFM

Veste bună pentru românii care vor să devină independenţi din punct de vedere energetic. Guvernul plănuieşte să crească subvenţia pentru programul Casa Verde. Cei care se înscriu în program pot primi de la stat până la 30.000 de lei pentru panouri fotovoltaice și baterii de stocare.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Mai multe informaţii despre program a oferit  preşedintele AFM (Administrația Fondului pentru Mediu), Laurenţiu Neculescu.

"Pentru anul acesta, Programul Casa Verde Fotovoltaice are un buget alocat record, de două miliarde de lei. Ținând cont de problemele apărute în implementare, am luat în calcul posibilitatea ca anul acesta să acordăm și acumulatori de stocare pe lângă cei trei kilowați pe care îi finanțam în mod obișnuit.

Suntem în faza în care analizăm posibilitatea ca pe lângă cei 20.000 de lei pe care îi acordăm pentru trei kilowați putere instalată, să acordăm și un plus de 10.000 de lei pentru cei care doresc să își achiziționeze și acumulatorii necesari stocării energiei.

Noi estimăm ca programul să înceapă în perioada august-septembrie. Noi suntem în plin proces de derulare al programul Casa Verde Fotovoltaice 2023", a declarat Laurențiu Neculaescu, președinte AFM (Administrația Fondului pentru Mediu). 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion