Antena 3 CNN Actualitate Casa Verde 2024. Ce documente sunt necesare pentru înscrierea în program

Casa Verde 2024. Ce documente sunt necesare pentru înscrierea în program

de Laura Dinu    |   

Programul "Casa Verde Fotovoltaice" 2024 începe pe 6 septembrie cu sesiunea de înscriere a instalatorilor, iar din 27 septembrie vor putea aplica şi persoanele fizice pentru a primi finanţare, a anunţat, zilele trecute, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Iar numărul românilor care se înscriu în program crește de la an la an. Însă sunt puțini cei care știu cu exactitate ce documente trebuie depuse pentru a obține finanțarea.

Documente necesare

Specialiştii recomandă pregătirea din timp a documentelor necesare pentru înscrierea în program. Cel mai important lucru de ştiut este faptul că, pentru a fi eligibili a primi finanţare, numai proprietarii locuinţei se pot înscrie. În plus, aceştia nu trebuie să aibă datorii la bugetul de stat.

Concret, pentru a se înscrie şi a fi eligibili în Programul "Casa verde", aplicanţii trebuie să aibă următoarele documente:

  • Cerere de înscriere în program - completată cu datele necesare (va fi disponibilă odată ce va fi publicat ghidul de înscriere în sesiunea 2024);
  • Act de identitate al solicitantului (proprietar al locuinţei);
  • Certificat de atestare fiscală, obţinut de la ANAF - dovada că solicitantul nu are datorii la bugetul de stat;
  • Certificat de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale - DITL - dovada faptului că nu sunt datorii la bugetul local;
  • Extras de carte funciară - ANCPI - se poate obţine online de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară sau fizic la instituţie.

Înscrierile în sesiunea "Casa Verde 2024" pentru persoane fizice încep pe 27 septembrie şi au loc pe site-ul AFM, conform Ministerului Mediului. Sesiunea de anul acesta are un buget-record de două miliarde de lei şi o finanţare per beneficiar eligibil de 30.000 de lei pentru panouri solare şi baterii de stocare a energiei, scrie Agerpres

Subiecte în articol: Casa verde documente casa verde
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile