Antena 3 CNN Actualitate În Casa Corpului Didactic din Suceava dorm oile. Ministerul Educaţiei a investit 2,3 milioane de lei în sediul abandonat

În Casa Corpului Didactic din Suceava dorm oile. Ministerul Educaţiei a investit 2,3 milioane de lei în sediul abandonat

Ministerul Educaţiei a investit 2,3 milioane de lei în noul sediu al Casei Corpului Didactic, din Suceava, apoi a abandonat proiectul înainte să-l finalizeze.

de Mia Lungu    |   

O investiţie de 2,3 milioane de lei a Ministerului Educaţiei a ajuns să fie transformată în grajd. Este vorba despre viitoarea Casă a Corpului Didactic din Suceava, care zace în mijlocul pustietăţii. Şantierul este abandonat, iar de ani de zile nu a mai fost pusă o cărămidă.

Nici anul acesta şi nici anul trecut n-au fost alocaţi bani pentru noul sediu, iar autorităţile nu ştiu când sau dacă investiţia va fi finalizată

În 2017, investiţia a intrat în conservare, din lipsă de finanţare, iar în perioada 2017 – 2020, finanţatorul a alocat doar câte 100.000 de lei/an pentru a se asigura paza imobilului.

Clădirea este aşezată într-o zonă fără utilităţi, iar statul va trebui să aloce sume importante ca să rezolve această problemă. Terenurile din jurul clădirii au ajuns pe mâna familiilor foştilor şefi ai Inspectoratului. Lucrările s-au împotmolit însă, iar proprietarii au abandonat proiectele odată cu ancheta procurorilor DNA.

"Au venit într-o zi 4 proprietari pe același teren. Toata lumea are câte un hectar.", spune un cioban care își păstorește oile în zonă.

Anul trecut, un cioban din zonă a obţinut permisiunea Inspectoratului Şcolar Suceava ca să îşi depoziteze fânul în investiţia de milioane de lei. Uneori, omul îşi mai adăpostea şi oile în clădire. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile