Cartofii au continuat să se scumpească în luna mai, preţul acestora urcând cu 17,33% comparativ cu aprilie, iar topul scumpirilor continuă cu citricele şi alte fructe meridionale (plus 2,68%) şi fructele proaspete (plus 2,49%), conform datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică.
Raportat la luna decembrie 2018, cel mai mult au crescut preţurile la cartofi (plus 55,27%), alte legume şi conserve din legume (plus 23,85%), citrice şi alte fructe meridionale (plus 16,12%).
Potrivit sursei citate, în mai 2019, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 0,79% faţă de aprilie şi cu 4,6% raportat la decembrie 2018.
Citiți și: Noi date din economie: rata inflației a stagnat, creșterea prețurilor a scăzut
În mai, scăderi de preţuri comparativ cu luna anterioară s-au înregistrat doar la ouă (minus 2,27%), fasole boabe şi alte leguminoase (minus 0,66%), telemea de oaie (minus 0,09%) şi ulei comestibil (minus 0,04%).