Antena 3 CNN Politică Cartea lui Nicolae Ciucă îi încaieră pe liderii PSD şi PNL. Rareş Bogdan: Discuția despre cărți la PSD nu este cea mai potrivită

Cartea lui Nicolae Ciucă îi încaieră pe liderii PSD şi PNL. Rareş Bogdan: Discuția despre cărți la PSD nu este cea mai potrivită

"Un ostaş în slujba ţării", cartea nepublicată a lui Nicolae Ciucă, produce un nou scandal în Coaliţia PSD-PNL, după ce social-democraţii au susţinut, vineri, neoficial, că volumul nu a apărut încă public din cauză că trebuie rescris, deoarece "unele capitole erau prea romanţate şi nu corespund cu realitatea". Replica liderilor PNL a fost acidă. Primvicepreşedintele liberal, Rareş Bogdan, a declarat, în emisiunea NewsRoom, la Antena 3 CNN, că "Discuția despre cărți în frumosul palat din Kiseleff (sediul PSD-n.r.) nu este cea mai potrivită".

Cartea lui Nicolae Ciucă ar fi fost scrisă, de fapt de consultanţii cehi angajaţi de PNL pentru campania pentru alegerile prezidenţiale, care i-ar fi recomandat preşedintelui liberalilor să publice o carte, după modelul preşedintelui Cehiei, Petr Pavel, au declarat, vineri, surse din conducerea PSD. Acestea au susţinut că şeful PNL nu a fost de acord cu felul în care arăta manuscrisul şi ar fi cerut să fie rescrisă, iar acesta ar fi motivul pentru care lansarea acesteia ar fi fost amânată. 

Liberalii au reacţionat imediat, Rareş Bogdan ironizându-i pe social-democraţi: "Socialiștii români au vorbit doar de două cărți, Revoluție și reforma a d-lui Iliescu și Eterna și fascinanta Românie (un album controversat publicat în vremea în care Viorel Hrebenciuc era secretar general al Guvernului Năstase - n.n.)"

"Discuția despre cărți în frumosul Palat din Kiseleff nu este cea mai potrivită. Eu mă bucur ca sunt preocupaţi de cartea lui Nicolae Ciucă", a spus Rareş Bogdan la Antena 3 CNN. Acesta a explicat că volumul nu a fost publicat încă din cauză că a fost schimbată data alegerilor prezidenţiale şi el făcea parte din strategia partidului pentru campania electorală. 

"Am observat ardoarea cu care premierul Marcel Ciolacu aduce în discuție problema cărții pe care am scris-o. Îi transmit să stea liniștit! Va avea un exemplar cu dedicație, sper că va reuși să-l citescă. Dar până atunci, în calitate de partener de coaliție, îi solicit să trateze cu maximă responsabilitate situația de la spitalul Pantelimon. Am observat controversele din presă și declarațiile contradictorii ale premierului Marcel Ciolacu. Cred că este nevoie de mult mai mult curaj politic și onestitate. Trebuie spuse lucrurile exact așa cum sunt, fără a căuta popularitate. Indiferent cine a greșit, dacă s-au grăbit procurorii sau dacă există vreo situație în care medicii au acționat în afara normelor, premierul României trebuie să transmită încredere în justiție și sistemul de sănătate. Nu să spună azi ceva, iar mâine altceva. Este cea mai nefericită decizie, iar românii nu au nevoie de atitudini politicianiste în asemenea situații", a declarat preşedintele PNL. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile