Antena 3 CNN Actualitate Locale Cârnaţi ţinuţi în praf, brânză care se topea de căldură, în zona Rucăr-Bran. Ce amenzi au primit comercianţii

Cârnaţi ţinuţi în praf, brânză care se topea de căldură, în zona Rucăr-Bran. Ce amenzi au primit comercianţii

Mariana Zaharia
1 minut de citit Publicat la 18:35 27 Iul 2021 Modificat la 18:50 27 Iul 2021

Pe 25 iulie, echipe de control DSVSA Argeș, în colaborare cu agenți ai Poliției Municipiului Câmpulung, au desfășurat o acțiune de verificare a modului de comercializare a produselor alimentare de origine animală și nonanimală, precum şi a condițiilor sanitare veterinare în care operatorii economici își desfășoară activitatea.

200 de kg de alimente au fost retrase şi distruse de cei de la Directia Sanitar-Veterinară de la comercianţii din pasajul Rucăr-Bran.

Este vorba despre produse tradţionale.

Cârnaţi ţinuţi în praf, brânza care se topea de cădură. De asemenea, siropuri care nu erau naturale, ci falsificate. Chiar dacă le-au cerut să ţină produsele în frigidere, ele sunt la vânzare în acelasi fel. 

Inspectorii sanitar-veterinari au descins împreună cu poliţiştii în zona Rucăr-Bran, renumită pentru produsele tradiţionale.

Ce alimente au fost retrase de la vânzare

Comercianţii vindeau caş afumat, cârnaţi de oaie şi tot felul de dulceţuri chiar de pe mese protejate doar de umbrele, deşi temperaturile sunt ridicate. 

Astfel, 102 kilograme de caş afumat şi brânză de burduf au fost retrase de la vânzare. 11 kilograme de cârnaţi şi suncă. 4 kilograme de şerbet , dar şi 75 de litri de sirop de fructe. 

Iar, daca unii producători au înţeles că este o problema modul în care vând, alţii au fost ironici cu inspectorii veniţi în control, dar şi ameninţători cu presa. 

Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale cu amendă totală în valoare de 8.400 de lei. 

Sfaturi pentru consumatorii de alimente tradiţioale

Pentru că temperaturile în această perioada sunt foarte ridicate, specialiştii ii sfatuiesc pe clienţi să cumpere doar din locuri în care marfa este ţinută la rece. Consumul unei branze alterată este periculos şi poate duce chiar la spitalizare.

„Acțiunea a avut ca scop conștientizarea atât a vânzătorilor, cât și a cumpărătorilor cu privire la pericolul achiziționării și consumării unor produse nesigure, care le pot afecta grav starea de sănătate”, a declarat directorul executiv al DSVSA Argeș, dr. Dumitru-Sorin Sores pentru universulargesean.ro

Citește mai multe din Locale
» Citește mai multe din Locale
TOP articole