Antena 3 CNN Life Carmen Brumă: Cinci greșeli de evitat pentru alergătorii începători

Carmen Brumă: Cinci greșeli de evitat pentru alergătorii începători

Carmen Brumă a participat weekendul trecut la Semimaratonul Internațional București unde a reușit să alerge aproape 22 de km într-o oră și 40 de minute, obținând locul 4 la categorie și locul 19 la general feminin.

Și pentru că a avut ocazia să cunoscă acolo mulți începători entuziaști, a luat decizia de a rezuma pe blogul său câteva sfaturi pentru cei care aleargă pentru prima oară o distanță lungă (peste 10 km).

''Deși am crescut cu mentalitatea că bumbacul este cel mai bun și sănătos material, el NU ESTE POTRIVIT PENTRU ALERGARE. Se îmbibă repede cu transpirație, devine greu, în scurt timp ți se va face frig iar cusăturile iți vor face sigur răni într-o cursă mai lungă de 10 km.

Materialele potrivite pentru alergare sunt cele sintetice, spandex, poliester, elastan pentru că absorb apa, o evaporă, rețin mirosurile și nu au în general cusături care să te rănească.

Chiar dacă ați auzit că alergarea este cea mai ieftină formă de mișcare și nu necesită nicio cheltuială , nu e chiar așa. E nevoie de o investiție minimă și vă sfătuiesc să nu alergați în bascheți, pantofi sport de stradă , “converși” etc'', spune Carmen Brumă.

Continuarea, pe carmen-bruma.ro.

Subiecte în articol: Carmen Bruma
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile