Cu siguranţă te-ai lovit de aceste denumiri în bucătărie de-a lungul timpului. Dacă nu ştii cu exactitate care este diferenţa între ele, îţi spunem cum să le deosebeşti pe fiecare în parte.
Bacon
Întâlnit în multe reţete apetisante, baconul este conservat în cea mai mare parte cu sare şi diverse condimente, pus la uscat, apoi afumat la rece timp de câteva ore, ceea ce îl păstrează crud. Carnea care este doar maturată este şunca. Esenţa lui vine practic din grăsimea de porc de pe burtă, care conţine şi slănină, deşi poate fi făcut din mai multe părţi ale animalului. Pentru a-l prăji în tigaie nu ai nevoie de ulei, întrucât acesta se poate găti în propria grăsime. Este important să nu foloseşti o tigaie deja încinsă atunci când îl rumeneşti şi să nu mişti fâşiile de bacon până când acestea nu încep să se desprindă singure şi să se strângă. Poate fi gătit şi la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro