Antena 3 CNN Life De ce apa de izvor devine apă minerală de-abia după 3 ani. "Un izvor nou descoperit nu poate fi numit apă minerală”

De ce apa de izvor devine apă minerală de-abia după 3 ani. "Un izvor nou descoperit nu poate fi numit apă minerală”

Laura Dinu
<1 minut de citit Publicat la 10:00 30 Noi 2024 Modificat la 10:00 30 Noi 2024

Etichetele de pe sticlele de apă pot crea confuzie, dar explicațiile oferite de Claudia Benea, specialist în hidratare, în emisiunea iThink de la Antena 3 CNN, clarifică diferențele dintre apa de izvor și apa minerală naturală.

"Un izvor nou descoperit nu poate fi numit apă minerală naturală până când nu trece printr-un proces riguros de verificare, care durează trei ani," a explicat Claudia Benea. Acest proces include un an întreg de analize pentru a dovedi stabilitatea compoziției fizico-chimice și puritatea microbiologică a apei. Până la finalizarea acestui proces, apa extrasă este etichetată și vândută drept apă de izvor.

Specialista în hidratare a explicat că apa minerală naturală este microbiologic pură direct la sursă. "Aceasta se purifică și filtrează în adâncurile pământului, astfel încât, atunci când iese la suprafață, este deja gata de îmbuteliere fără a necesita tratamente suplimentare," a subliniat specialistul.

Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole