Antena 3 CNN Life Care este cel mai căutat vis pe Google România. Ce visează românii cel mai des

Care este cel mai căutat vis pe Google România. Ce visează românii cel mai des

Claudia Popovici
3 minute de citit Publicat la 22:07 06 Dec 2022 Modificat la 22:08 06 Dec 2022

Potrivit unei analize efectuate la începutul acestui an, o echipă de la site-ul web de somn Mornings.co.uk a efectuat o cercetare a datelor de căutare Google, pentru a vedea care sunt visele cele mai frecvent căutate în fiecare țară.

Astfel cel mai frecvent vis căutat în întreaga lume a fost, potrivit datelor colectate din Google, despre șerpi.

Aşa că dacă ai avut un asemenea vis află că acest cuvânt a fost căutat de

  • 352.000 de ori pe lună în Brazilia
  • 214.000 pe lună în Turcia.

Interesant este faptul că și oamenii care nu locuiesc în zone în care există amenințarea șerpilor veninoși au visat șerpi.

Inclusiv în România, cel mai căutat vis legat de șerpi a înregistrat 2.300 de căutări.

Care este cel mai căutat vis pe Google în Europa

- vis despre șerpi: Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Finlanda, Lituania, Macedonia, Malta, Moldova, Muntenegru, Portugalia, România, Rusia și Serbia.

- vis despre dinți - Belgia, Iralanda, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovacia, Suedia, Marea Britanie, dar şi SUA, acolo unde visele despre căderea dinţilor a înregistrat; În SUA, au  81.000 de căutări

- vis despre; sarcină - Belarus, Danemarca, Georgia, Germania, Italia, Elveția

- vis despre fostul partener - Franța, Luxemburg, 

- vis despre mare / ocean / apă - Cipru, Ucraina 

-vis despre deces / rudă decedată - Cehia, Ungaria

- vis despre bani - Slovenia

- vis despre zăpadă - Islanda

-vis despre pălărie - Grecia

-vis despre păianjeni - Letonia, SUA

-vis despre urși - Estonia, SUA

-vis despre struguri - Armenia

- vis despre infidelitate - Andorra

Analiza visului - De ce visăm

Visul a fost analizat într-un studiu încă din 1984, cu scopul de a identifica orice trăsătură de personalitate diferită a persoanelor care au visul față de persoanele care nu îl au.

„Chestionarele de personalitate au indicat că cei care visează despre dinți erau semnificativ mai anxioși și deprimați”, a scris echipa în studiul, publicat în Psychological Reports.

De asemenea, ei „aveau o putere mai scăzută a ego-ului, erau mai puțin mulțumiți de viața lor, simțeau că au mai puțin control asupra vieții lor și se simțeau neputincioși mai des decât subiecții de control care visau la zbor”.

„O posibilă explicație este că visul despre pierderea dinților reprezintă un vestigiu inconștient, istoric sau arhetip al unei perioade în care dinții au jucat un rol semnificativ în viața oamenilor timpurii, în dietă și alte dificultăți asociate cu alimentația sau apărarea”, a scris echipa.

„Pentru grupul actual de visători pare posibil ca în condițiile psihologice de neputință sau pierderea controlului să declanșeze visul vestigial, arhetipal, al pierderii dinților.”

Cu toate acestea, a existat o altă explicație simplă: cei care visau la dinți aveau mai multe șanse să-și facă griji pentru dinți în timpul orelor de veghe, notează iflscience.com

Ce înseamnă când visezi șerpi?

Potrivit teoriei de interpretare a viselor a lui Freud, șarpele reprezintă un simbol al subconștientului legat de energia masculină.

Alte înțelesuri asociate cu apariția șarpelui în vis pot fi legate faptul că poate în prezent te afli în plin proces de vindecare şi rezolvare a unor probleme legate de trădare, defăimare sau ură.

De asemenea,șarpele poate reprezenta intuiția ta sau un aspect al spiritualității tale; instinctul tău, ceea ce te motivează cu adevărat.

Visele care îţi pot schimba viaţa, exercițiul care ne eliberează mintea

"Dacă stăm să trăim supărarea noaptea în pat ne îmbolnăvim. Stresul este cea mai mare sursă de îmbolnăvire. Grijile, problemele, supărarea, ciuda, toate chestiile astea sunt ca un pic de otravă pe care noi, înainte de a dormi, ne-o turnăm în interiorul nostru.

Înainte de a dormi trebuie să spunem o rugăciune, să spunem ce ne dorim, să fim sănătoşi. Ultima informaţie pe care o spunem, aia va funcţiona.

Eu îi rog pe oameni să facă acest exerciţiu. Să nu mai pună ceasul să sune, dar înainte să adoarmă să spună ora la care vor să se trezească şi funcţionează ceas.

Mintea te minte. Creează tot felul de monştri. Ţine-ţi mintea ocupată.

Oricând e importantă rugăciunea, mai ales cea însoţită de o lumină", a recomandat Lidia Fecioru în emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3 CNN.

Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole