Antena 3 CNN Economic Care este cea mai sigură și eficientă investiție: ”Așa ne putem crește propriul buget”

Care este cea mai sigură și eficientă investiție: ”Așa ne putem crește propriul buget”

de Andrei Perianu    |   

Andrei Perianu a explicat în exclusivitate la rubrica Safe Income de la Antena 3 CNN cum ne putem crește bugetul personal, dar și care este cea mai sigură investiție la noi în țară. 

”O știre care ne-a atras atenția este legată de datoria externă a României. Face multă vâlvă. Toată lumea se gândește la chestia asta și poate nu înțelegem unde e oportunitatea sau dacă e rău pentru noi, în general.

”Ar trebui să avem și noi încredere în statul român”

Vedem că această datorie a României a crescut în prima parte a acestui an până la 180 de miliarde de euro. Sună enorm! Dar ce înseamnă asta cu exactitate? Cine sunt acești investitori care împrumută statul român? Ei bine, sunt bănci din Statele Unite, din Europa, din România, fonduri de pensii, fonduri de investiții, deci în general investitori super specializați, care au încredere în statul român și asta ne duce cu gândul că poate ar trebui să avem și noi încredere în statul român, cu banii noștri personali.

Titlurile de stat nu sunt doar pentru oamenii bogați

Cum putem și noi să împrumutăm statul român? Putem să cumpărăm titlul de stat. Toată lumea când se gândește la titluri de stat se gândește că poate sunt instrumente pentru oameni bogați. În realitate nu este deloc așa. Sunt instrumente la care au acces toți salariații din România, toți salariații care vor să își economisească banii și vor să meargă mai departe după ce au experimentat cu depozite bancare care au anumite randamente și poate nu sunt mulțumitoare”, spune Andrei Perianu. 

”Poți avea randamente mai mari cu titluri de stat”

”Poți să ai randamente mai mari cu titluri de stat, în mare parte pentru că dobânda e mai mare sau poate să fie mai mare și nu ai neapărat impozit. Poți să începi cu sume mici, începând de la 100 lei, ceea ce le face universale, sau toată lumea poate să aibă acces la ele. Randamente începând de la 5% fie în lei, fie în euro, fie în dolari. Și asta este, în general, o oportunitate”, a mai explicat economistul în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile