Antena 3 CNN Economic Carburanții s-au scumpit din nou. Cât costă acum benzina și motorina

Carburanții s-au scumpit din nou. Cât costă acum benzina și motorina

de Bianca Chirilă    |   

După două luni în care prețul a scăzut, carburanţii au început să se scumpească din nou. Benzina standard a trecut de pragul de șapte lei în unele localități, la fel și motorina, iar conflictul din Orientul Mijlociu ar putea duce și la alte scumpiri.

Scumpirile din ultimele zile vin după o lungă perioadă în care combustibilii se ieftiniseră în mod progresiv.

La Constanța, în prezent, spre exemplu, prețul unui litru de benzină variază între 6,99 de lei și 7,08, iar la motorină între 7,01 și 7,15 lei. În Oradea, benzina standard costă între 6,94 și 7,06 pe litru și este pentru prima oară în ultimele două luni când prețul la benzina standard depășește pragul psihologic de 7 lei.

Și în Capitală, prețul mediu al benzinei standard este de 6,99 de lei per litru, iar la motorină 7,06. Evident, cei mai afectați sunt șoferii, care spun că acum nu-și mai pot face plinul cu banii pe care îi cheltuiau până de curând.

Specialiștii spun că scumpirea repetată este determinată de creșterea prețului țițeiului, care a ajuns la 80 dolari pe baril, dar și de situația din Orientul Mijlociu, care aduce nesiguranță pe această piață.

Potrivit ultimelor estimări, cererea de carburanți este în creștere la noi în țară, cu un procent de aproape 5%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Subiecte în articol: carburanti motorina benzina scumpiri pret
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile