Antena 3 CNN Actualitate Social Caravana Solidarității a adus bucurie în sufletele a peste o sută de copii din trei localități defavorizate

Caravana Solidarității a adus bucurie în sufletele a peste o sută de copii din trei localități defavorizate

de Ioana Coman    |   

Peste o sută de copii din trei localități defavorizate din județul Constanța au de acum o viață mai bună după ce Caravana Solidarității, un program al Fundației Dana Voiculescu pentru Solidaritate, a ajuns în satele Floriile, Vlahii și Aliman. Copiii, care trăiesc în condiții foarte dificile, au avut, după foarte mult timp, motive de bucurie.

Timp de cinci zile, echipa caravanei Fundației Dana Voiculescu pentru Solidaritate a mers în comunități aflate într-o situație precară, lipsite de facilități de bază precum apă curentă și electricitate. In centrul atentiei au fost copiii, iar voluntarii caravanei au avut grijă ca să la aducă zâmbete pe faţă, să îi implice în activități sportive și jocuri educative care să le deschidă noi orizonturi. 

Caravana a adus bucurie in sufletele a peste o sută de copii din cele trei sate. Toţi au primit îmbrăcăminte, încălțăminte, dar şi alimente neperisabile, de care au atâta nevoie. Darurile primite le sunt de mare ajutor. 

Sanda Mariana Popescu, directoarea școlilor din satele Vlahii și Aliman: Erau bucuroși pentru că au auzit discuții că o să veniți pentru că lor le este dor și de școală, de comunitate, de copii, sî interacționee. Unii dintre ei, probabil că sunt pusi acasă și la munci. Iar așa, e un mod de delectare, de comunicare, de bucurie, că se întâlnesc cu colegii, că au jucării. 

Pentru mulţi dintre copii, invăţătoarea şi şcoala reprezintă o a doua familie. Aici vin nu doar ca să înveţe ci primesc şi măncare şi au parte de fericirea pe care nu toţi o au acasă. 

Fundația Dana Voiculescu pentru Solidaritate are misiunea de a oferi sprijin și compasiune nu doar oamenilor, ci și animalelor. Așa a luat naștere parteneriatul cu spitalul Center of Hope, dedicat îngrijirii și protejării acestora.

În cadrul Caravanei Solidarității, o ambulanță mobilă, echipată complet, a fost prezentă în fiecare sat, oferind asistență specializată pentru animalele localnicilor. Doi medici veterinari și doi asistenți au efectuat vaccinări, sterilizări, deparazitări și tratamente locale. Caravana Solidarității caută următoarea destinație. Inițiativa din comunele Județului Constanța este numai un pas din ceea ce și-a propus Fundația Dana Voiculescu pentru Solidaritate. Caravana Solidarității va continua și în lunile următoare, iar membrii Fundaţiei fac apel către președinții consiliilor județene de a se alătura și de a se implica în acest program în județele lor. Cei interesați pot trimite un mesaj pe WhatsApp la +40741174899 sau pe e-mail la office@fdvs.ro.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile