Antena 3 CNN Actualitate Carantină în Bucureşti LIVE TEXT: Premierul Florin Cîţu, şedinţă cu Nicuşor Dan şi primarii de sector pe tema restricţiilor

Carantină în Bucureşti LIVE TEXT: Premierul Florin Cîţu, şedinţă cu Nicuşor Dan şi primarii de sector pe tema restricţiilor

La Guvern urmează să înceapă şedinţa dintre premierul Florin Cîţu, primarul Nicuşor Dan, dar şi primarii din fiecare sector. La şedinţa convocată de urgenţă va participa şi secretarul de stat Raed Arafat.

de Vlad Ungar    |   

UPDATE // 14.18: În urma şedinţei pe care premierul Florin Cîţu a avut-o cu primarii din Capitală, s-a ajuns la concluzia că nu este cazul ca Bucureştiul să fie carantinat, potrivit unor surse din interiorul şedinţei. Şedinţa continuă şi în aceste momente, autorităţile urmând să ajungă la o concluzie cu privire la o serie de măsuri ce s-ar putea implementa în Bucureşti.

UPDATE // 14.00: Premierul Florin Cîţu, Nicuşor Dan şi primarii de sector vorbesc de mai bine de o oră despre situaţia Capitalei. La Palatul Victoria se discută o strategie prin care ar vrea să reducă numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 din Bucureşti.

UPDATE // 13.05: În urmă cu puţin timp, la sediul Guvernului au ajuns primarul Capitalei, Nicuşor Dan, dar şi şeful DSU, Raed Arafat, iar dintr-un moment în altul şedinţa trebuie să înceapă.

Un scandal a izbucnit însă, întrucât potrivit unor surse, nu toţi primarii au fost invitaţi la Palatul Victoria. Este vorba despre primarii din Sectorul 3, Sectorul 4 şi Sectorul 5. 

Totodată, potrivit surselor, atât primarul Robert negoiţă, cât şi edilul Cristian Popescu Piedone vor veni la această şedinţă şi vor participa la discuţii cu premierul, dar şi cu secretarul de stat Raed Arafat.

Întâlnirea de la Palatul Victoria este o şedinţă decisivă, având în vedere că rata de infectare din Capitală a ajuns la 5,67 la mia de locuitori, fiind în creştere faţă de ieri, când era de 5,33. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, va fi şi el prezent la şedinţă, iar premierul Florin Cîţu a spus că vrea să discute măsurile şi soluţiile posibile, ce ar putea fi aplicate înainte de a se ajunge la carantinarea Bucureştiului.

Un scenariu posibil, dacă e să ne referim la carantinarea Capitalei, ar fi ca în weekend să fie închise mall-urile, sălile de fitness, să se circule cu declaraţia pe propria răspundere şi interzicerea circulaţiei persoanelor începând cu ora 18.00 şi pânî la 05.00 dimineaţa.

Aşadar, astăzi au loc mai multe şedinţe în care se va discuta soarta Capitalei. Pe lângă întâlnirile de la Guvern, la ministerul Sănătăţii va avea loc în mai puţin de două ore o întâlnire între Vlad Voiculescu şi specialiştii de la INSP. Şi la prefectură va avea loc în următoarele ore o şedinţă a Comitetului de Urgenţă pentru Capitală. Între timp, DSP anunţă că rata de incidenţă în Capitală a ajuns la 5.67, faţă de 5.33 cât era ieri. Floretina Lazăr este la prefectura Capitalei.

Carantină în București. Cum va arăta carantina de weekend

Măsuri de carantină în weekend în Capitală:
- închiderea mall-urilor
- închiderea sălilor de fitness
- circulaţie condiţionată de declaraţie pe proprie răspundere
- putem circula în caz de urgenţă medicală
- putem circula pentru îngrijire persoane vârstnice
- putem circula pentru achiziţionare alimente esenţiale
- interzicerea părăsirii localităţii
- interzicerea circulaţiei pe timp de noapte între orele 18.00 - 05.00.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile