Antena 3 CNN Actualitate Capace de plastic, reciclate în scop nobil. Banii obținuți sunt dublați de un „înger păzitor”

Capace de plastic, reciclate în scop nobil. Banii obținuți sunt dublați de un „înger păzitor”

Diana Dragotescu
1 minut de citit Publicat la 13:30 21 Sep 2020 Modificat la 13:30 21 Sep 2020

Astfel, voluntarii Asociaţiei Capace cu Suflet au colectat peste şase tone de capace şi au donat peste 16 mii de lei pentru 26 de cauze, una dintre cele mai recente fiind chiar Căsuţa Blondie, prima asociaţie din România pentru copiii abandonaţi în spitale.

Cosmin Polefka a vorbit la „Eroul Zilei” despre campania umanitară demarată acum șase ani.

„Povestea a început la Cluj, nu suntem doar din București. Este un exemplu, se întâmplă în multe locuri din lume. Am început să strângem în 2014, ne-am strâns mai mulți și se strânge din ce în ce mai mult. Este extrem de interesant cum oamenii își doresc să strângă aceste capace.

Oamenii ne găsesc pe Facebook sau aud de noi, își dau seama că este foarte simplu. Într-un kilogram sunt 500 de capace, deci trebuie să faci de 500 de ori gestul de a separa sticla de cap după care să dai telefon, să te întâlnești cu un voluntar, să dai capacele. Este un lucru care ne surprinde de frecare dată și îl admirăm. Fiecare dintre noi poate fi un voluntar, ne dorim voluntari peste tot în țară  pentru că primim solicitări să ridicăm capace de peste tot. Oamenii strâng pentru că își doresc să ajute. Banii îi folosim pentru diferite cauze, impactul e important pentru fiecare persoană în parte. 

Capacele sunt mici și conțin foarte mult plastic, sunt mai grele. Sunt foarte multe cauze dar cel mai important pentru noi este ca oamnii să conștientizeze că trebuie să recicleze iar faptul că pot ajuta anumite cauze, îi motivează. Ne interesează foarte mult reciclarea”, a povestit Cosmin Polefka la „Eroul Zilei”. 

Capace de plastic, reciclate în scop nobil.

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole