Antena 3 CNN Sport Canotorii Ionela și Marius Cozmiuc, interviu exclusiv la Antena 3 CNN. Vor purta drapelul României la Jocurile Olimpice 2024

Canotorii Ionela și Marius Cozmiuc, interviu exclusiv la Antena 3 CNN. Vor purta drapelul României la Jocurile Olimpice 2024

de Violeta Moroianu    |   

Canotorii Ionela şi Marius Cozmiuc vor purta steagul României la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Prima familie portdrapel din istoria Jocurilor Olimpice a dezvăluit, într-un interviu exclusiv acordat Antena 3 CNN, care sunt obiectivele pentru Paris, dar şi ce presupune să fii sportiv de performanţă.

Reporter: Pentru cei care nu știu deja Ionela și Marius formează un cuplu. Cum este să fiți împreună și pe teren și acasă?

Marius: Ne ajută foarte mult acest lucru, fiindcă suntem împreună. Toate greutățile, ofurile ni le spunem, trecem mai ușor peste dificultăți și ne bucurăm că împreună este mult mai ușor.

Reporter: Ce înseamnă pentru voi faptul că veți fi portdrapelul României la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice?

Ionela: Este o onoare la care sincer, nu ne-am așteptat. Ne bucurăm însă foarte mult că am fost aleși drept portdrapel. Vom face acest lucru cu mândrie. Suntem conștienți că rezultatele noastre stau la baza acestor alegeri, deoarece avem performanțe foarte bune de-a lungul timpului și ne dorim ca la această ediție de Jocuri Olimpice să ne îmbogățim palmaresul cu câte o medalie olimpică. Cred că este un lucru fără precedent. Nu cred că în istoria sportului românesc și nici în istoria sportului mondial nu s-a mai întâmplat ca o familie să fie portdrapel. Iată că România dă statul acestui lucru și cred că este un lucru natural și feresc și ne bucurăm foarte mult că avem parte de această onoare.

Reporter: Când ați anunțat familia despre acest lucru cum a fost?

Marius: Părinții mei, au fost foarte emoționați. Mi-a povestit mama că se pregăteau să meargă undeva și dintr-o dată l-a văzut pe tata plângând și nu înțelegea de ce. Și tata atunci a văzut pe interne că noi vom fi portdrapel și era foarte, foarte emoționa. Ne-au sunat, ne-au felicitat și s-au bucurat foarte mult pentru noi.

Ionela: La fel și în familia mea. Emoțiile au fost mari. Eu vin dintr-un sat destul de mic, Plutonița, Doroteea, sunt două sate lipite, și din acel sat trei sportivi vor participa la această ediție a Jocurilor Olimpice. Sunt eu, fratele meu și încă un băiat.

Reporter: Este o ediție importantă pentru că va fi pentru Ionela cea cu numărul trei și pentru Marius, cea cu numărul patru.

Marius: Vom mai pune o olimpiadă în palmaresul nostru. Este și ultima pentru noi și ne dorim să o facem cât se poate de bine.

Ionela: Avem nevoie și de puțin noroc, însă barca noastră alunecă foarte bine, timpii sunt foarte buni, pregătirea este una corespunzătoare și eu cred că vom ajunge la Jocurile Olimpice într-o formă maximă.

Reporter: Ce sperați de la această ediție a Jocurilor Olimpice? Care sunt așteptările?

Marius: Vă dați seama, clar ne dorim o medalie, ne dorim să fim cât mai sus, noi vom face tot ce ține de noi, vom da tot ce putem. Ne-am pregătit foarte bine și suntem foarte încrezători că vom putea să reușim acest lucru

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile