Antena 3 CNN Actualitate Canicula din vacanţă ne poate aduce probleme mari de sănătate: prezentările în spitale s-au dublat

Canicula din vacanţă ne poate aduce probleme mari de sănătate: prezentările în spitale s-au dublat

de Andreea Cigolea    |   

Vacanţa mare nu este lipsită de riscuri, iar căldura şi timpul petrecut la mare ne pot aduce grave probleme de sănătate. 

Copiii se întorc din vacanţe cu grave probleme digestive, fie din cauza bacteriilor luate din apă, fie din cauza afecțiunilor digestive date de alimentele alterate sau de alte virusuri. 

Prezentările din cauza afecţiunilor digestive s-au dublat în spitalele de pediatrie şi cele de boli infecțioase. Cele mai frecvente sunt enterovirozele, infecţia intestinală care provoacă diaree, crampe abdominale, greaţă, vărsături şi febră înaltă. 

O mare amenințare pentru sănătate este şi bacteria E-Coli care poate fi luată din mare şi care anual duce la un val de îmbolnăviri. 

Sunt însă şi pacienți care ajung în stare gravă la spital după ce se întorc din vacanţă. Aceştia vin cu bacterii necunoscute care le afectează mai multe organe şi care sunt ameninţătoare de viaţă. 

Multe probleme sunt date şi de insolaţie, arsurile severe sau înţepăturile de insecte. Trebuie să fim foarte atenți la insecte, mai ales dacă ne alegem o destinație exotică. 

Temperaturile ridicate și valul de căldură urmat de ploile abundente favorizează apariția anumitor boli, dintre acestea făcând parte neuroinfecţia West Nile provocată de înţepăturile de ţânţari sau borelioza, provocată de înţepăturile de căpușe. 

Una din cele mai frecvente boli din această perioadă este boala călătorului.

„Ne dorim să mergem în vacanță în țările exotice și este important ca atunci când ne hotărâm să mergem într-o astfel de țară să fim prudenți, să ne gândim la sănătatea noastră. 

Este important să avem un consult la un cabinet de medicina călătorului pentru că este o paletă foarte largă de boli infecțioase care într-adevăr ne pot afecta sănătatea. Vorbim de malarie, de febra galbenă, febra denga, de west nile. 

Să nu uităm de infecțiile digestive și, mai exact, toxiinfecții alimentare și sunt multe bacterii care, din păcate, pot da și forme severe pentru aceste toxinfecții alimentare. 

Dacă vorbim de persoane care sunt în vârstă, cei care au boli cronice și copiii mici, există riscul de a face o deshidratare destul de repede și pot ajunge la complicații destul de mari şi nu ne dorim ca în vacanță să întâmplă astfel de lucruri”, a spus dr. Adrian Marinescu, marţi, la Antena 3 CNN.
 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă