Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Candidații PNL la primării au obținut peste 2 milioane de voturi

Candidații PNL la primării au obținut peste 2 milioane de voturi

PNL a încheiat alegerile locale cu un scor cu 3 în față, pentru toate buletinele de vot

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Pe toate cele patru buletine de vot de la alegerile locale, PNL a obținut un scor cu 3 în față: 33% dintre voturile pentru primari, 30% dintre voturile pentru consilierii locali, 30% dintre voturile pentru președinții de CJ și 30% dintre voturile pentru consilierii județeni, transmit liberalii.

De asemenea, la alegerile europarlamentare, PNL în alianță cu PSD a obținut un scor cu 4 în față, 48%.

Aceștia afirmă că PNL rămâne partidul primarilor, reușind să obțină cu peste 100 de primari mai mult decât înainte de alegeri.

Candidații PNL la primării au obținut peste 2 milioane de voturi, în timp ce candidații AUR la primării au luat doar 360.000 de voturi, iar candidații USR-PMP-FD la primării au luat sub 200.000 de voturi.

Citește și: Ciucă sau Ciolacu, cine intră în cursă? PNL și PSD taie de șapte ori ca să decidă o dată dacă merg împreună și la prezidențiale și parlamentare

Liberalii au obținut victorii în mai multe fiefuri ale adversarilor, precum: Primăria Brașov, Primăria Sectorului 1, Primăria Slatina.

Totodată, PNL a câștigat din nou alegerile în primele 3 orașe ca mărime ale României după Capitală: Cluj-Napoca, Iași și Constanța.

”Felicitări celor 1200 de primari, peste 500 de consilieri județeni și peste 13.000 de consilieri locali, care au câștigat mandate pentru PNL”, a transmis deputatul liberal Florin Roman.

Subiecte în articol: PNL
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog