Antena 3 CNN Meteo Când vine iarna? Cum va fi vremea în această săptămână

Când vine iarna? Cum va fi vremea în această săptămână

de Andreea Ştefan    |   

ANM a emis duminică prognoza meteo pentru intervalul 28 octombrie - 4 noiembrie 2024. Iarna nu dă semne să vină prea curând în țara noastră. România se bucură de o toamnă neobișnuit de caldă la finalul lunii octombrie, cu temperaturi ce ating valori de până la 27 de grade.

Prognoza meteo pentru 28-29 octombrie

În sudul și estul teritoriului valorile termice vor crește față de ziua anterioară, iar la nivelul întregii țări, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în nordul Moldovei, sudul Banatului și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 27 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade. Dimineața și mai ales noaptea se va forma ceață sau nebulozitate joasă, local în jumătatea de nord a țării și izolat în rest. 

Prognoza meteo pentru 29-30 octombrie

Valorile termice vor scădea în cea mai mare parte a țării, însă vor caracteriza în continuare o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare și izolat vor fi ploi slabe sau burniță, cu o probabilitate mai mare în zonele montane și submontane. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 14 și 23 de grade, iar cele minime între 3 și 10 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață. 

Prognoza meteo pentru 30-31 octombrie

Valorile de temperatură vor fi în continuare peste mediile multianuale. Cerul va avea înnorări temporare și pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade, iar minimele între 1 și 9 grade. Dimineața și noaptea, pe areale mici se va forma ceață. 

Prognoza meteo pentru 31 octombrie - 1 noiembrie

Valorile de temperatură nu vor avea variații semnificative față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat ploi slabe, mai ales în regiunile intracarpatice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade, iar cele minime între 2 și 11 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse se va forma ceață. 

Cum va fi vremea în intervalul 1-4 noiembrie

Valorile termice se vor menține mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei, cu precădere în primele două zile. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată la munte. 

Etichete: prognoza meteo ANM
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile