Antena 3 CNN Life Culinar Când şi de ce se pune sare în paharul de vin

Când şi de ce se pune sare în paharul de vin

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 13:05 21 Iul 2017 Modificat la 13:05 21 Iul 2017

Un vin mai ieftin asupra căruia ai dubii în privinţa gustului îl poţi transforma astfel într-un produs excelent, dacă pui sare în pahar, spun specialiștii, potrivit gustarte.ro.

Poate vi se pare ciudat, dar înainte de a turna vinul în pahar, adăugaţi un praf de sare. Nathan Myhrvold, un fost manager al departamentului tehnologic al Microsoft, a descoperit că un vârf de sare în pahar poate netezi şi echilibra gustul unui vin. 

Pentru iubitorii vinului, echilibrarea aromelor este crucială, motiv pentru care există o listă destul de lungă cu tehnici în acest sens. Unii merg, de exemplu, pe varianta decantării masive, cu ajutorul blenderului.
 

Etichete: vin sare
Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole