Antena 3 CNN Actualitate Când ne pregătim copiii pentru iarnă. Ce trebuie să facem ca ei să aibă o imunitate mai bună

Când ne pregătim copiii pentru iarnă. Ce trebuie să facem ca ei să aibă o imunitate mai bună

Pregătirea copiilor pentru sezonul rece este extrem de importantă. Pediatrul Iulia Ţincu a vorbit la Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea despre cum să întărim imunitatea celor mici. Este important să ştim că fiecare dintre noi se naşte cu o imunitate mai scăzută sau mai crescută şi că nu prea o putem influenţa. Cu toate acestea, natura oferă câţiva aliaţi care ajută imunitate.

de Andreea Cigolea    |   

''Aş putea spune că avem de lucru pe tot parcursul anului calendaristic în ceea ce înseamnă imunitatea şi prevenţia bolilor infecţioase şi a menţine starea de sănătate a copiilor noştri.

Medicul pediatru, Iulia Ţincu, spune că vitaminele, mineralele, proteinele şi suplimentele ajută la întărirea imunităţii în sezonul de rece.

În fiecare zi trebuie să luptăm cu ceea ce înseamnă asigurarea unei alimentaţii sănătoase pentru copii, care să aducă totalitatea aportului de vitamine şi minerale, astfel încât întregul lor sistem imunitar, toţi soldăţeii de acolo puşi de la natură să ştie ce au de făcut şi să poată munci cu adevărat atunci când întâlnesc o boală infecţioasă.

Este adevărat că sunt sezoane mai stresante în ceea ce înseamnă imunitatea copilului atunci când sunt cu toţii în colectivitate dau de furcă micilor soldăţei, anticorpii şi atunci trebuie să îi producem consumând vitamine, minerale și proteine. Ne ajută și o serie întreagă de suplimente pe care trebuie să le dăm foarte judicios, fiind foarte atenți la tot ceea ce înseamnă indicații și contraindicații și de comun acord cu medicul pediatru sau medicul de familie.

Trebuie să fim foarte atenți la calitatea acestor suplimente și să avem grijă ca tot ceea ce înseamnă extract foarte standardizat și foarte bine dozat, cu multiple aprobări pentru a le administra copiilor. Sunt singurele pe care le putem oferi acestora în perioada unor infecţii mai stresante.

Cu siguranţă, finalul sezonului cald şi începutul sezonului de toamnă reprezintă un moment propice pentru a începe o astfel de imunizare.

Să nu aşteptăm miracole. Imunitatea este foarte bine gândită încă din sistemul nostru genetic ca să facă faţă majorităţii bolilor cu care ne întâlnim şi dacă nu, avem ajutorul imunizării pasive prin vaccinare'', a spus pediatrul Iulia Ţincu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile