Antena 3 CNN Conținut plătit Canapea living în 2024: Ultimele tendințe în materie de tapițerie

Canapea living în 2024: Ultimele tendințe în materie de tapițerie

de Georgiana Adam    |   

Când cumperi o canapea nouă, tapițeria este una dintre cele mai importante caracteristici, așa că vei dori să alegi corect. Astfel, pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie cu privire la materialul din care canapeaua este confecționată, am pregătit câteva sfaturi de la specialiștii kalenda.ro despre cum să alegi cea mai bună tapițerie pentru canapele living.

Durabilitatea și rezistența la pete, precum și stilul și culoarea, toate detaliile sunt importante pentru a alege tapițeria. Indiferent că ne referim la un colțar extensibil sau la o canapea fixă, alegerea tapițeriei nu este o sarcină ușoară. Avem multe așteptări de la o canapea de living: vrem să fie atractivă, confortabilă, practică și bineînțeles rezistentă. Deci, cum ar trebui să procedezi pentru a alege canapeaua potrivită pentru utilizare zi de zi?

3 tipuri de materiale pentru canapele de living prind avânt în 2024 și vor primi aprecieri: catifeaua reiată, velurul și țesătura boucle. Toate aceste materiale devin din ce în ce mai populare și au în comun o tapițerie care creează un efect de impact de la prima impresie.

Descoperă-le punctele forte și alege tapițeria perfectă pentru canapeaua ta din living de la kalenda.ro.

Canapea din velur sau corduroy, o atingere fină

Canapele din velur sau corduroy reprezintă una dintre cele mai populare alegeri din prezent, deoarece este o țesătură care oferă un aspect și o senzație unică. Corduroy este o țesătură populară pentru canapele, deoarece este durabilă, moale și are o textură reiată. Țesătura se caracterizează prin crestele sale distinctive. Aceste creste fac din velur o alegere excelentă pentru canapeaua din living deoarece te vei simți răsfățat și relaxat.

Un mare avantaj, este că vei găsi canapele din velur disponibile într-o gamă variată de culori, de la nuanțe neutre la tonuri îndrăznețe, ceea ce le face o alegere excelentă pentru o varietate de stiluri de decor. De asemenea, unul dintre cele mai mari avantaje ale canapelelor din velur este durabilitatea lor.

Corduroy este o țesătură dură și robustă, care poate rezista mult la uzură. Acest lucru îl face o alegere excelentă pentru familiile cu copii și animale de companie, deoarece nu va prezenta semne de uzură la fel de ușor ca alte țesături.

Canapea Bouclé, o opțiune la modă în 2024

După ce au preluat draperiile, covoarele și pernuțele decorative, țesăturile bouclé și-au făcut loc pe canapelele noastre, și nu putem fi decât fericiți. Țesătura originală bouclé a fost folosită pentru prima dată la fabricarea hainelor în anii 1950 și este alcătuită din fire mai lungi, care sunt lăsate intenționat inegale.

În prezent, o gamă largă de materiale sintetice imită perfect țesăturile din lână bouclé. Au un aspect moale, ușor plușat, dar în același timp arată elegant. Ușor de întreținut și rezistentă la uzură, o canapea din țesătură bouclé are nevoie doar de o aspirare ușoară din când în când.

Canapea din catifea, eleganța desăvârșită

Catifeaua este somptuoasă, mătăsoasă și fabuloasă la atingere. Redă culoarea excepțional de bine, producând nuanțe unice, profunde, în raport cu lumina ambientală. Dezavantajul catifelei de mătase este că se pătează ușor și este scumpă. Dar, pentru canapele living în 2024, tehnologia diversificării materialelor vine cu o opțiune de invidiat, catifelele care sunt țesute din poliester de înaltă performanță, care poate fi curățat, pentru a rezista la decolorare, uzură, pete și folosire intensă.

Din această categorie face parte și catifeaua sintetică pe care o vom vedea intens la canapele living în 2024. Și pe kalenda.ro găsești modele de canapea living din catifea. Canapeaua din catifea este o alegere perfectă și poate fi vedeta pentru multe stiluri de design interior. Țesătura se potrivește stilului clasic, elegant, vintage, cât și minimalist, scandinav sau contemporan. Delicatețea și moliciunea catifelei îndulcește ambientul și îi conferă acel aspect plăcut și primitor.

Catifeaua a parcurs un drum lung de la imprimeurile din anii '70. Complet revizuită și adusă la zi, catifeaua se bucură de un alt moment binemeritat în 2024. Confortabile și moi la atingere, canapelele din catifea vor deveni piesele vedetă în multe livinguri.

Lucruri de luat în considerare atunci când alegi materialul pentru canapea

Pe kalenda.ro găsești canapele living din toate cele trei țesături de care vor face furori în 2024. În plus, iată de ce detalii e bine să ții cont:

  1. Dacă ai copii mici sau animale de companie, este de dorit să alegi mai degrabă o fibră sintetică mai rezistentă, decât un material natural pentru canapea. Optează pentru ceva mai durabil și stai departe de piele sau lână.
  2. Modul în care intenționezi să vă folosești canapeaua trebuie, de asemenea, să îți determine alegerea materialului. De exemplu, dacă ești o persoană căreia îi place să tragă un pui de somn ocazional pe canapea, alege o țesătură mai moale cum este velurul sau catifeaua. Dacă ai animale de companie care obișnuiesc să stea în canapea, atunci o opțiune de țesătură sintetică rezistentă la pete și uzură poate fi o alegere mai bună.
  3. Dacă tu sau un membru al familiei suferiți de alergii, cel mai bine este să optezi pentru un material pentru canapea, cum ar fi poliesterul sau un alt material similar non-alergenic, în niciun caz pentru lână.

Canapeaua este adesea piesa principală de mobilier din living, care atrage cel mai ușor atenția. De aceea, este important să obții aspectul potrivit pentru spațiul tău. Dar nu trebuie să iei în considerare doar aspectul țesăturii de tapițerie, ci trebuie să obții și senzația perfectă.

S-ar putea să vă placă la nebunie să te întinzi pe o canapea moale și confortabilă, dar în același timp să ai nevoie de o țesătură durabilă, suficient de robustă pentru a rezista copiilor mici sau animalelor de companie. De aceea, alegerea dintre tipurile de țesături pentru canapea poate fi dificilă.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile