"Administraţia porturilor a efectuat lucrări de adâncire şi apoi mi-au pus la dispoziţie documentele legate de aceste lucrări", a spus şeful portului Ismail.
Potrivit şefului portului Ismail, aceste lucrări de dragare continuă.
Planurile pe viitor, legate de aceste lucrări, le cunoaşte administraţia, a mai spus Andryi Ryjzhylo, adăugând că pe anumite porţiuni s-a ajuns la o adâncime de 8 metri.
"Administraţia face aceste lucrări şi şi-a propus să adâncească acest canal chiar şi mai mult. Mie mi-au venit hărţile legate de adâncimea navigabilă din prezent şi eu am raportat pescajul", a declarat şeful portului Ismail în interviul acordat Antena 3 CNN.
"Eu nu ştiu nimic despre neînţelegerile cu România, tot administraţia comunică şi cu partea română prin intermediul Ministerului de Externe. Eu nu comunic în niciun fel cu România, n-am astfel de atribuţii", a mai spus oficialul ucrainean.
România şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu indiciile că ţara vecină Ucraina a efectuat lucrări de dragare la canal care au efecte într-o zonă de coastă comună, sensibilă din punct de vedere ecologic, şi a cerut să poată verifica zona.
Ucraina, care a fost invadată de Rusia în urmă cu un an, a anunţat săptămâna trecută că pescajul navelor care traversează prin canalul Bâstroe a fost adâncit de la 3,9 metri la 6,5 metri.
România a anunţat că este îngrijorată în legătură cu orice lucrări efectuate pe canalul navigabil prin zona comună a Deltei Dunării, care ar putea ameninţa viaţa sălbatică din patrimoniul mondial UNESCO şi ar încălca tratatele internaţionale de protecţie a mediului.