Antena 3 CNN Sport Campion mondial, suspendat și lăsat fără titlu pentru dopaj

Campion mondial, suspendat și lăsat fără titlu pentru dopaj

Jon Jones, unul dintre starurile artelor marţiale mixte (MMA) din Statele Unite, a fost suspendat şi deposedat de titlul de campion mondial UFC la categoria semigrea, informează AFP.

Jones a primit marţi, din partea Agenţiei americane antidoping (USADA), o suspendare de un an în urma unui control efectuat în luna iulie, care a relevat prezenţa unei substanţe dopante provenind dintr-un medicament destinat îmbunătăţirii performanţelor sexuale.

"Potrivit informaţiilor obţinute de tribunalul disciplinar, Jones nu este un trişor. El nu ştia că medicamentul conţinea o substanţă considerată drept dopantă. Însă a dat dovadă de neglijenţă şi nu va mai putea practica sportul său timp de un an, urmând să piardă aproximativ nouă milioane de dolari", a indicat USADA într-un comunicat.

În urma anunţului Agenţiei antidoping americane, UFC (Ultimate Fighting Championship), cel mai important organizator de lupte MMA, un sport foarte apreciat în Statele Unite şi, totodată, foarte violent, a decis să-i retragă titlul de campion intermediar, pe care i-l atribuise în aprilie, după forfaitul campionului en titre, compatriotul său Daniel Cormier, accidentat.

Jon Jones, care a câştigat 22 dintre cele 23 de lupte pe care le-a disputat în cariera sa, nu se află la prima abatere. În 2015, UFC l-a deposedat de titlul de campion la categoria semigrea din motive disciplinare, după un accident rutier în urma căruia a fugit de la locul faptei.

În luna iulie 2016, el a declarat forfait cu numai trei zile înaintea meciului foarte aşteptat împotriva lui Cormier, după ce a primit notificarea din partea USADA referitoare la controlul său pozitiv.

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: campion mondial suspendat dopaj
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile