Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Căminele pentru seniori, afaceri de milioane pentru patroni | Avertismentul specialiştilor

Căminele pentru seniori, afaceri de milioane pentru patroni | Avertismentul specialiştilor

Dincolo de ororile descoperite în aceste centre, este foarte important să vedem şi cât de profitabile sunt aceste afaceri pentru patronii lor. Iată ce spun datele.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Boom-ul în acest domeniu, potrivit unei analize Frames, a fost înregistrat între 2021 şi 2022 atunci când cifra de afaceri cumulată a celor 228 de firme active în domeniul îngrijirii seniorilor a crescut de la 156 milioane de lei la 206 milioane de lei. 50 de milioane într-un singur an.

Profitul, de asemenea, a înregistrat o creştere spectaculoasă de la 31 de milioane de lei în 2021 la aproape 46 de milioane de lei în 2022. Interesant este că toate acestea s-au făcut cu 1.619 angajaţi.

Dacă facem un calcul vedem, undeva la şapte angajaţi pe fiecare firmă. Dar, din totalul celor 228 de business-uri în domeniu, atenţie, 170 sunt înregistrate cu o medie de 3 angajaţi pe societate.

Mai mult, patronii au simţit potenţialul în continuă creştere a acestor afaceri. Dacă ne uităm în urmă, în 2010 erau înregistrate doar 32 de firme în acest domeniu iar în 2022, 228 de societăţi.

Citeşte şi: Noi detalii din ancheta Căminelor Groazei: Angajaţii statului îi învăţau pe patronii azilelor cum să ascundă adevărul

Îmbătrânirea populației, un fenomen care se accentuează

Populația României îmbătrânește și devine tot mai bolnavă. Potrivit datelor furnizate de lnstitutul Național de Statistică, populația vârstnică a țării noastre a depășit-o cu peste 20% pe cea tânără, cu vârste de până în 14 ani, iar perspectivele următorilor ani indică o accentuare ale acestui fenomen.

Numărul bătrânilor de peste 65 de ani, de exemplu, a trecut de 3,8 milioane de persoane (17,5% din total), în timp ce numărul copiilor este de numai 3,19 milioane (14,5%).

În acest context, specialiştii avertizează că afacerile azilelor de bătrâni vor exploda odată cu pensionarea generaţiei decreţeilor.

Subiecte în articol: Căminele Groazei
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion