Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini din interiorul camerelor internatului de la Odorheiu Secuiesc, după prăbușire

Primele imagini din interiorul camerelor internatului de la Odorheiu Secuiesc, după prăbușire

Jurnaliștii Antena 3 CNN au ajuns la camerele în care se aflau cei patru elevi în momentul în care peretele internatului din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit peste ei.

de Laura Dinu    |   

”În spatele meu este dormitorul în care se afla David. Undeva aici, la parter, era în pat în momentul în care clădirea s-a prăbușit și tavanul a căzut peste el. 

Practic, întreaga structură de rezistență a cedat, inclusiv acoperișul, grinzile de susținere, pereții abia dacă se mai susțin acum. 

Așa arată și o parte din șanțul săpat de muncitori. Spun anchetatorii că este vorba despre un șanț care a fost săpat la o adâncime care depășește 2 metri, cu toate că aici nu trebuia săpat la o adâncime de puțin peste un metru” a explicat Laurențiu Rădulescu, reporter Antena 3 CNN. 

Între timp, patronul firmei care executa lucrările de reabilitare în curtea internatului din Odorheiu Secuiesc a fost reținut pentru ucidere din culpă și riscă să fie arestat preventiv.  

[GAL layout="5"]

Totodată, au loc mai multe anchete de amploare, iar autoritățile urmează să facă și o expertiză tehnică a clădirii.  

Într-o declarație exclusivă pentru Antena 3 CNN, patronului firmei de construcții spune că el a dat ordinul, fără să ia în calcul faptul că peretele clădirii s-ar putea prăbuși peste elevii cazați acolo.  

În egală măsură, edilul din Odorheiu Secuiesc spune că exista autorizație de construcție, dar că proprietarul internatului este Biserica Romano Catolică și că aceasta a aprobat lucrările. 

Tragedia putea fi evitată, dacă nu se săpa atât de aproape de fundație, spun clar reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții. Asta în timp ce Ministrul Educației a declarat că internatul nu era expertizat seismic, cu toate ca este vorba despre o clădire veche de peste 100 de ani.  

În acest moment, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș.  

Sunt cercetări in rem pentru ucidere din culpă și 3 infracțiuni de vătămare corporală din culpă. La fața locului, la momentul actual, nu se poate efectua o cercetare la fața locului mai amplă, întrucât spațiul respectiv nu este asigurat, existând riscul de a se produce o nouă tragedie.

Subiecte în articol: Odorheiu Secuiesc internat
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile