Antena 3 CNN Formula 1 S-au încheiat calificările din Formula 1 pentru Marele Premiu al Ungariei. Lando Norris pleacă din pole position pe Hungaroring

S-au încheiat calificările din Formula 1 pentru Marele Premiu al Ungariei. Lando Norris pleacă din pole position pe Hungaroring

de Redacția Antena 3 CNN    |   

S-au încheiat calificările pentru Marele Premiu al Ungariei. Lando Norris va pleca din pole position în cursa de duminică, pe Hungaroring. Va fi urmat de Oscar Piastri pe locul doi și de Max Verstappen pe locul trei. 

UPDATE 18.45  Pilotul britanic Lando Norris (McLaren) va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, după ce a fost cel mai rapid în calificările desfăşurate sâmbătă pe ploaie pe circuitul Hungaroring (4,381 km). Lando Norris, cu timpul de 1 min 15 sec 227/1000, a fost urmat la doar 022/1000 de coechipierul său australian Oscar Piastri şi la 046/1000 de olandezul Max Verstappen (Red Bull), câştigătorul ultimelor trei ediţii ale Campionatului Mondial.

Norris a reuşit al treilea pole position din cariera sa şi al doilea din acest an, în care McLaren a arătat un mare progres. El este pe locul 2 în clasamentul piloţilor, la 84 de puncte în spatele lui Max Verstappen.

Lando Norris (McLaren-Mercedes): "A fost un pole muncit, în condiții dificile. Sunt extrem de fericit pentru echipă. De ceva timp, parcă suntem o altă echipă, am încredere că putem obține rezultate. Am mers foarte bine în orice condiții aici. Scopul e să obținem un rezultat cât mai bun aici."

Oscar Piastri (McLaren): "Nu s-a mai întâmplat o dubl[ McLaren de ceva timp, poate că aș fi putut obține un rezultat ceva mai bun, dar nu a fost ușor, au fost luate decizii de dure și au dat rezultat."

Max Verstappen (Red Bull): "Am forțat puțin nota în ultimul tur, dacă aveam mai multă aderență poate aș fi fost mai mulțumit, ne-am convins că mașina e bine pregătita pentru cursă și am putea avea ritm comparabil cu McLaren. Obiectivul meu e să fiu nr. 1, azi au fost și aceste condiții schimbătoare. Azi a fost context favorabil pentru McLaren, pentru mâine am mari speranțe."

Știrea inițială

Duminică, de la 15.45 pe A1 veți putea urmări cursa de la Marele premiu din Ungaria.

Hungaroring e un circuit preferat de români pentru că e foarte aproape de România.

Antal Putinică și Cătălin Ghigea au vorbit la Antena 3 CNN despre acest circuit și despre importanța lui:

După antrenamentele libere McLaren era clar favorită, dar în jurul orei 17.00 începuse să plouă și toată lumea se aștepta la o surpriză.

Dincolo de atmosfera incandescentă și plăcută, special la acest circuit este combinația de viraje 1 – 2, unde se întâmplă depășirile, a spus Antal Putinică.

Circuitul a fost construit în 1986, de atunci sunt curse acolo în fiecare an. Seamănă cu un circuit de carting, are o linie dreaptă destul de scurtă, foarte multe viraje în succesiune, sectorul 2 dictează cine va fi câștigător, pentru că acolo ritmul e crucial, e sectorul care pune cele mai mari probleme pneurilor, a explicat Cătălin Ghicea.

Tradițional, acest circuit avantajează Mercedes, din 2020 până în 2023 numai mașini Mercedes au fost în pole position.

McLaren are 11 victorii pe acest circuit, a mers foarte bine și la antrenamentul de azi.

Subiecte în articol: Formula 1 marele circuit ungaria
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile