Antena 3 CNN Formula 1 Calificările pentru cursa de la Imola, pe 18 mai, la Antena 3 CNN. Antal Putinică: ”Acest Grand Prix va fi unul extrem de interesant”

Calificările pentru cursa de la Imola, pe 18 mai, la Antena 3 CNN. Antal Putinică: ”Acest Grand Prix va fi unul extrem de interesant”

Vedem în continuare ce ne aşteaptă în acest weekend la Imola, în Italia, la prima cursă de Formula 1 din Europa în acest nou sezon.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Antal Putinică a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre ce ne așteaptă în acest weekend, la Imola, unde va avea loc prima cursă de Formula 1 din Europa.

”În sfârșit, venim acasă, venim în Europa, și nu venim în Europa oricum, ci venim în țara Ferarri, pentru că eu consider această zonă țara Ferarri, deși este a doua casă Ferarri în mod oficial. Culmea, Imola este aproape de fabrica Ferarri și Muzeul Ferarri, este la o aruncătură de băț.

(...) Ferarri a câștigat doar în acea ipostază de San Marino Grand Prix, nu s-a mai întâmplat după ce am avut revenirea circuitului. Într-un moment nefast, în pandemie, în 2020, dar fast pentru Italia și pentru Imola. Și cum spuneam că este casa Ferarri, numele acestui circuit este Autodromo Enzo e Dino Ferarri.

Este un circuit de aproape 5 kilometri, old school, destul de periculos inițial, pentru că nu avea toate aceste șicane, șicane care au apărut ulterior, ne aducem foarte bine aminte ce s-a întâmplat în anul 94, a fost prima victorie a lui Michael Schumacher pe acest circuit și a cincea a carierei.

Ce se întâmplă, însă, în ediția din 2024, ne aducem aminte că în edițiile anterioare a plouat de fiecare dată în această regiune, iar anul trecut a plouat atât de mult încât nu s-a ținut Grand Prix-ul, și ploaia a făcut piloții să iasă în exterior.

Puteau să iasă în exterior pentru că aveau zone de asfalt. Au dispărut acele zone de asfalt și va fi foarte interesant. Eu consider că acest Grand Prix va fi unul extrem de interesant”, a declarat Antal Putinică la Antena 3 CNN.

Subiecte în articol: Formula 1 Antal Putinică
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă