Antena 3 CNN Economic Conținut plătit "Calendarul" îngrijirii unei drujbe: iată când trebuie făcute diferite acțiuni de mentenanță

"Calendarul" îngrijirii unei drujbe: iată când trebuie făcute diferite acțiuni de mentenanță

Gospodarii de pretutindeni, dar și profesioniștii care lucrează cu lemnul apreciază utilitatea pe care o are un motoferăstrău.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Această unealtă atât de importantă pentru prelucrarea facilă a lemnului este una fără de care activitățile de zi cu zi ale gospodarilor și profesioniștilor ar fi mult mai dificile. Se poate spune că motoferăstrăul este un adevărat prieten de nădejde pentru oricine are de tăiat trunchiuri sau ramuri de copaci, precum și bucăți mari de lemn.

Pentru ca ajutorul pe care îl oferă această unealtă să fie mereu disponibil, este important ca utilizatorii să ia măsurile necesare pentru întreținerea eficientă a unei drujbe. Există mai multe lucrări de mentenanță, unele mai simple și altele mai complexe. Contează ca toate să fie efectuate în mod corect și, mai important decât atât, la timp! Iată care este “calendarul“ de care trebuie să ții cont, pentru a avea grijă în mod eficient de motoferăstrăul tău.

Sfaturi pentru întreținerea unei drujbe

Rolul motoferăstrăului este acela de a tăia cu eficiență bucăți din lemn. Fie că este vorba despre trunchiurile sau ramurile arborilor și arbuștilor sau despre bucăți de lemn care trebuie prelucrate în domeniul construcțiilor, motoferăstrăul acționează rapid și eficient. El înlocuiește metode rudimentare, cum ar fi utilizarea ferăstrăului obișnuit sau a toporului. Astfel, munca oricărui gospodar sau profesionist este cu mult ușurată mulțumită unei drujbe.

În vederea asigurării condițiilor necesare pentru ca acest rol să fie îndeplinit cu regularitate și precizie, trebuie ca motoferăstrăul să fie utilizat și întreținut în mod corect. Iată care sunt măsurile de siguranță și mentenanță pe care trebuie să le iei, încă de la începutul “relației“ tale cu această unealtă super-utilă:

  • rodaj - există unele modele de drujbe care nu au rodajul făcut. Rodajul este necesar pentru motoferăstraiele cu motoare pe benzină. Concret, rodajul se face prin lăsarea motorului la relanti, după ce s-au consumat trei rezervoare pline de combustibil. La fiecare 2-3 minute, se accelerează. Poți face rodajul și fără să montezi lama și lanțul pe motoferăstăru.

  • întreținerea lanțului - lanțul este componenta motoferăstrăului care intră în contact direct cu suprafețele pe care le tai cu ajutorul uneltei. În vederea asigurării eficienței echipamentului, lanțul trebuie ascuțit și uns înaintea fiecărei utilizări. Poți ascuți lanțul cu ajutorul mașinii de ascuțit sau prin intermediul unei pile speciale. Ungerea se face cu ulei special.

  • întreținerea lamei - și lama este o piesă importantă, iar îngrijirea ei face parte din activitățile de rutină de dinaintea utilizării motoferăstrăului. Este important să verifici că șina nu are joc, iar lanțul este bine strâns pe ea. De asemenea, trebuie să gresezi în mod frecvent rulmentul poziționat pe șină. O recomandare a specialiștilor este să folosești lama pe ambele părți, pentru o uzură uniformă.

  • alimentarea cu combustibil - dacă ai un motoferăstrău care funcționează cu combustibil, este important să te asiguri că îl alimentezi cu un amestec de benzină și ulei bine proporționat. Se recomandă utilizarea a 25 de ml de ulei la o cantitate de un litru de benzină. Alimentarea se face de fiecare dată când motoferăstrăul rămâne fără combustibil.

Și curățarea filtrului de aer la fiecare utilizare este importantă, pentru întreținerea eficientă a motoferăstrăului. Există și posibilitatea ca unele componente să necesite înlocuire. Pe GeneralMotor.ro găsești cele mai tari piese pentru drujbe, la prețuri excelente! Alege să investești în piese de calitate și să te bucuri de un motoferăstrău cu adevărat eficient!

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion