Cafeaua poate deveni mai gustoasă și mai eficientă pentru organism cu ajutorul unui singur ingredient pe care îl găsim în bucătărie.
Cu ajutorul acestuia, nu vei mai simți nevoia să îți adaugi arome în cafea, vei scăpa de pofta de dulce și vei avea un sistem imunitar puternic ce poate lupta cu vremea rece de afară.
Este vorba despre scorțișoară. Adăugarea scorțișoarei în cafea poate aduce mai mult decât doar o notă de aromă plăcută.
Citește și: Moscul, ingredientul din parfum cu poveste tragică. Puțini români știu ce este, de fapt
Scorțișoara are o dulceață naturală care poate înlocui parțial îndulcitorii adăugați în mod obișnuit în cafea și te ajută să scapi de pofta permanentă de dulce.
Consumul regulat de scorțișoară a fost asociat cu îmbunătățirea sensibilității la insulină și cu reducerea nivelurilor de zahăr din sânge, contribuind astfel la gestionarea diabetului de tip 2.
Totodată, scorțișoara este bogată în antioxidanți, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi și la menținerea sănătății celulare.
Acest condiment are anumite proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene, lucru ce ajută la întărirea sistemului imunitar, potrivit drinktrade.com.