Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cafea aromată fără zahăr. Alternative sănătoase la care nu te-ai fi gândit până acum

Cafea aromată fără zahăr. Alternative sănătoase la care nu te-ai fi gândit până acum

<1 minut de citit Publicat la 12:54 29 Aug 2017 Modificat la 12:54 29 Aug 2017

Consumul de zahar și produse cu un conținut ridicat de îndulcitori cresc riscul apariției hipertensiunii ceea ce poate duce la apariția bolilor de inimă si a altor afecțiuni. 

Iată câteva metode prin care ne putem îndulci cafeaua, ca alternativa la zahar, scrie medlive.

Scorțișoara este una dintre cele mai accesibile metode la care putem apela pentru a adauga un plus de aroma cafelei si a inlatura gustul sau amar, fara a adauga calorii la fiecare cana consumata. Este indicat sa utilizam scortisoara pudra sau sa introducem cateva bastonase de scortisoara in recipientul de cafea.

O alta metoda de a indulci cafeaua este utilizarea pudrei de cacao, ce imbogateste aroma cafelei, fara a avea parte de efectele nocive ale indulcitorilor. In plus, flavonoidele ce intra in compozitia pudrei de cacao au o serie de beneficii pentru organism, iar efectul lor antioxidant sprijina eliminarea toxinelor si imbunatateste fluxul sangvin.

Vanilia sub forma de extract este o alta metoda eficienta la care putem apela pentru a indulci cafeaua, fara a ii adauga un plus de calorii. 

Citește aici articolul complet.

 

Etichete: cafea zahar
Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole