Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a aprobat strategia pentru Inteligență Artificială: „Va avea un impact semnificativ în toate aspectele vieții noastre”

Guvernul a aprobat strategia pentru Inteligență Artificială: „Va avea un impact semnificativ în toate aspectele vieții noastre”

de Roxana Mihăiescu    |   

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, printr-o hotărâre, Strategia Naţională în domeniul Inteligenţei Artificiale 2024-2027. Decizia vine după ce Comisia Europeană a lansat în 2018 Strategia europeană în domeniu.

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat că țara noastră are un nou cadru strategic privind inteligența artificială, care va fundamenta finanțările europene dedicate implementării tehnologiilor de ultimă generație.

„Fără îndoială, va avea un impact semnificativ în toate aspectele vieții noastre în societate, dar și în economie”, spune Constantin, potrivit Mediafax. 

Strategia Națională de Inteligență Artificială a beneficiat de o consultare publică începând cu septembrie 2023, iar propunerile Comitetului Român pentru Inteligența Artificială și ale celorlalte organizații au fost analizate și sunt integrate în forma finală aprobată joi prin Hotărâre de Guvern.

„Strategia Națională în Domeniul Inteligenței Artificiale va sprijini administraţia publică centrală din România să susţină, în mod fundamentat, eforturile de standardizare, operaţionalizare şi reglementare a dezvoltării AI şi de potenţare a efectelor pozitive ale acesteia, va contribui decisiv la evidenţierea şi valorificarea potenţialului inovativ naţional în domeniul AI, precum şi la gestionarea riscurilor pe care le prezintă evoluţia AI.

În egală măsură, strategia naţională va asigura o aliniere a demersurilor României cu direcţiile strategice la nivel european privind regulile comune aplicate serviciilor digitale”, potrivit notei de fundamentare a proiectului aprobat joi prin HG.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet