Antena 3 CNN Externe Cadavrele a șase ostatici luați de Hamas au fost recuperate din Gaza de armata israeliană. Hamas mai deține 71 de prizonieri în viață

Cadavrele a șase ostatici luați de Hamas au fost recuperate din Gaza de armata israeliană. Hamas mai deține 71 de prizonieri în viață

de Adrian Iclozan    |   

Forțele de Apărare ale Israelului confirmă că au recuperat corpurile neînsuflețite a șase ostatici în timpul unei operațiuni desfășurate peste noapte în orașul Khan Younis din sudul Fâșiei Gaza, anunță Times of Israel.

Ostatecii israelieni sunt Alex Dancyg, 75 de ani, Yagev Buchshtav, 35 de ani, Chaim Peri, 79 de ani, Yoram Metzger, 80 de ani, Nadav Popplewell, 51 de ani, și Avraham Munder, 78 de ani.

Dancyg și Buchshtav au fost confirmați morți de IDF la sfârșitul lunii iulie, în timp ce Peri, Metzger și Popplewell au fost declarați morți de armată la începutul lunii iunie.

Se credea că cei cinci au fost uciși în Khan Younis la începutul anului 2024, deși cauzele deceselor nu au fost imediat cunoscute.

Munder nu fusese anterior declarat mort de către IDF.

IDF investighează posibilitatea ca ostaticii să fi fost uciși de loviturile trupelor israeliene

Armata israeliană anunță că, odată cu recuperarea cadavrelor, va continua să investigheze cauzele morții ostaticilor.

Este luată în calcul și posibilitatea ca aceștia să fie fost omorâți de tirurile IDF.

IDF a menționat că a dispus de informații precise, care au permis trupelor din Divizia 98 și membrilor serviciului de securitate Shin Bet să ajungă la un tunel din Khan Younis și să recupereze cadavrele.

Munder, Dancyg, Peri și Metzger au fost răpiți de Hamas din kibbutzul Nir Oz pe 7 octombrie, în timp ce Buchshtav și Popplewell au fost luați ostatici în kibbutzul Nirim.

În prezent, se crede că 105 din cei 251 de ostatici răpiți de Hamas la 7 octombrie sunt încă în Gaza. 34 dintre aceștia ar fi morți.

La finele lunii noiembrie, în cadrul unui armistițiu de o săptămână, gruparea Hamas a eliberat 105 civili, alți patru ostatici fiind eliberați anterior.

La schimb, Israelul a pus în libertate 240 de deținuți palestinieni.

Despre alți șapte ostatici în custodia Hamas se știe că au fost salvați de trupele israeliene, iar cadavrele altor 30 de ostatici au fost, de asemenea, recuperate în operațiuni ale IDF. 

Bilanțul include trei israelieni uciși de soldați evrei în timp ce încercau să scape de gardienii Hamas.

În afara ostaticilor pe care i-a răpit la 7 octombrie, gruparea islamistă deține, de asemenea, doi civili israelieni care au intrat în Fâșia Gaza în 2014 și 2015, precum și trupurile a doi soldați ai IDF care au fost uciși în 2014.

Subiecte în articol: ostatici Hamas Khan Younis Gaza IDF
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile