Antena 3 CNN Externe Cadavrele a șase ostatici Hamas au fost găsite de armata israeliană într-un tunel din Rafah. Numele au fost făcute publice

Cadavrele a șase ostatici Hamas au fost găsite de armata israeliană într-un tunel din Rafah. Numele au fost făcute publice

de Georgiana Marina    |   

Cadavrele a șase ostatici ținuți de Hamas în Fâșia Gaza au fost recuperate de forțele armatei IDF, a anunțat Israelul, scrie duminică BBC.

Într-o declarație, Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au transmis că cele șase cadavre au fost găsite sâmbătă într-un tunel subteran din zona Rafah.

IDF a făcut publice numele ostaticilor: Carmel Gat, Eden Yerushalmi, Hersh Goldberg-Polin, Alexander Lobanov, Almog Sarusi și sergentul Ori Danino. Familiile lor au fost deja anunțate despre găsirea trupurilor.

Președintele american Joe Biden a spus că Goldberg-Polin este cetățean american. „Sunt devastat și revoltat”, a spus Biden.

În declarația sa de duminică dimineața, IDF a spus că toate cadavrele au fost aduse pe teritoriul israelian. „Toți au fost luați ostatici la 7 octombrie [2023] și au fost uciși de organizația teroristă Hamas în Fâșia Gaza”.

De asemenea, președintele Biden a declarat că „Hersh a fost printre cei nevinovați atacați cu brutalitate în timp ce participa la un festival de muzică pentru pace în Israel, pe 7 octombrie”. „Și-a pierdut brațul ajutând prieteni și străini în timpul masacrului sălbatic al Hamas. Tocmai împlinise 23 de ani. Plănuia să călătorească în lume. I-am cunoscut părinții, Jon și Rachel. Au fost curajoși, înțelepți și nu au renunțat la căutare, chiar dacă au îndurat așa ceva, de neimaginat", a spus Biden.

Armata israeliană a lansat o campanie în Gaza pentru a distruge Hamas, ca răspuns la atacul fără precedent asupra sudului Israelului din 7 octombrie, în timpul căruia aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise și alte 251 au fost luate ostatici.

Peste 40.530 de oameni au fost uciși în Gaza de atunci, potrivit Ministerului Sănătății din teritoriu, condus de Hamas.

Mediatorii americani, egipteni și qatarezi încearcă să negocieze un acord de încetare a focului care ar permite Hamas să elibereze cei 97 de ostatici, dintre care cel puțin 27 ar fi morți, în schimbul prizonierilor palestinieni din închisorile israeliene.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile