Antena 3 CNN Sport Ca să poată merge la Olimpiadă, un sportiv australian și-a amputat degetul: A fost cea mai bună opțiune

Ca să poată merge la Olimpiadă, un sportiv australian și-a amputat degetul: A fost cea mai bună opțiune

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Jucătorul australian de hochei pe iarbă Matt Dawson a ales să-şi amputeze o parte dintr-un deget pentru a putea participa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, potrivit AFP citată de Agerpres.

Dawson (30 de ani), care a făcut parte din echipa medaliată cu argint în urmă cu trei ani la Tokyo, şi-a fracturat recent degetul inelar de la mâna dreaptă, ceea ce a pus sub semnul întrebării participarea sa la o a treia ediţie a Jocurilor Olimpice.

Medicii l-au sfătuit să-l pună în ghips şi să-l lase să se refacă sau să-şi amputeze partea superioară. El a optat pentru a doua soluţie şi a fost supus unei intervenţii în această săptămână.

"Am luat decizia potrivită cu un chirurg, nu doar pentru a avea ocazia de a juca la Paris, dar şi pentru viitor", a declarat acesta pentru postul australian Channel Seven, în timp ce se îmbarca la bordul unui avion cu destinaţia Franţa.

"Cea mai bună opţiune a fost să-mi amputez partea de sus a degetului. Este o mică schimbare, dar şi o provocare", a adăugat acesta.

Antrenorul australian Colin Batch a salutat această incredibilă demonstraţie de angajament: "Acest lucru nu este ceva ce un antrenor poate decide pentru un jucător".

"Întregul merit îi revine lui Matt. Este evident că el este foarte determinat pentru a putea juca la Paris. Eu nu sunt sigur că aş fi făcut-o, dar el a făcut asta, deci este fabulos", a adăugat antrenorul său.

Australia va întâlni Argentina, campioana olimpică din 2016, la debutul său la Jocurile Olimpice de la Paris, pe 27 iulie.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile