Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Stațiile GPL refuză să mai încarce butelii după tragedia de la Crevedia

Stațiile GPL refuză să mai încarce butelii după tragedia de la Crevedia

Românii care folosesc butelii pentru aragaz ar putea să nu mai găsească locuri din care să le cumpere. După tragedia de la Crevedia, proprietarii de stații GPL se tem de controale și refuză să mai umple buteliile oamenilor. 

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Tragedia de la Crevedia a schimbat mersul lucrurilor din mediul rural, mai ales când vine vorba despre buteliile cu gaz. 

Dacă până acum majoritatea localnicilor erau obișnuiți să le reîncarce la stațiile de realimentare, dezastrul de la Crevedia a făcut ca administratorii cestor stații să nu mai permită o alimentare a recipientelor. 

O schimbare majoră pentru că aproape 85% dintre gospodăriile de la șară folosesc aceste butelii pentru gătit. Deși este ilegală și periculoasă, oamenii spun că preferau varianta reîncărcării. 

Citește și: Starea victimelor exploziilor de la Crevedia | Trei pacienţi transferaţi în străinătate se află în continuare intubaţi

Dacă o butelie este reîncărcată și nu schimbată la un centru acreditat, există riscul ca din recipiente să scape gaze, iar acest lucru poate cauza o tragedie.

Subiecte în articol: explozia de la Crevedia butelie gaz
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?