Bucureştiul are un nou spital de stomatologie pe Şoseaua Olteniţei. O unitate ce va pune la dispoziţia pacienţilor 64 de cabinete, în urma unei investiţii totale de 60 de mil. lei (12 mil euro), potrivit oficialilor Primăriei sectorului 4.
"Construcţia a fost finalizată anul trecut. Investiția totală s-a ridicat la 60 mil. lei, din care 40 mil. lei este valoarea construcţiei, iar 20 mil. lei investiţia în dotări.
În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări mai multe imagini cu noul spital din București.
[GAL layout="5"]Finanţarea a fost asigurată din bugetul local şi cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii“, a transmis pentru ZF Violeta Boerescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei sectorului 4, care s-a ocupat de acest proiect.
Noul spital de stomatologie se află în curs de operaţionalizare, iar de acest demers se ocupă Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală, ce va avea în administrare noua unitate.
Spitalul Universitar București caută personal specializat pentru noua clinică construită în doar doi ani într-un depozit al ADP sector 4.
Noul spital de stomatologie de pe șoseaua Olteniței, o investiție de 60 de milioane de lei, va fi inaugurat în două luni
Structura spitalului include 64 de cabinete de tratament, o zonă extinsă de imagistică și mai multe cabinete de imagistică și boli infecțioase. Accentul va fi pus pe tratamentul copiilor, inclusiv pentru proceduri ortodontice, dar și pe adulții tineri, care întâmpină dificultăți în găsirea unui loc de muncă din cauza problemelor dentare.
Kit-urile și consumabilele necesare sunt deja achiziționate, iar serviciile vor fi oferite atât pe asigurarea de stat, cât și contra cost.
În cazuri grave sau care afectează profund calitatea vieții individului, comisia de medici poate aproba gratuități.
În sudul orașului începe construcția, cu finanțare europeană, a unei maternități
Un alt proiect în desfășurare este construcția unei maternități în curtea spitalului de urgență Sf. Ioan, cu o capacitate de 100 de paturi și termen de finalizare în 2026.
Finanțarea acestuia provine din bugetul local și fonduri europene nerambursabile.
Primul dintre cele 3 spitale regionale promise încă din 2007 urmează să devină funcțional peste o lună, în Iași.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a recunoscut întârzierile, justificându-le prin diferitele ritmuri ale autorităților locale în construirea acestor spitale.