Breșa "va duce, din păcate, la o mulțime de atacuri, phishing țintit și doxxing", a scris Alon Gal, cofondator al firmei israeliene de monitorizare a securității cibernetice Hudson Rock, pe LinkedIn. El a numit-o "una dintre cele mai semnificative scurgeri de informații” pe care le-a văzut.
Twitter nu a comentat informația, despre care Gal a postat pentru prima dată pe rețelele de socializare la 24 decembrie, și nici nu a răspuns la întrebările despre acest suspect de la acea dată. Nu e clar ce măsuri a luat Twitter, dacă a luat vreuna, pentru a investiga sau remedia problema, relatează The Guardian.
Reuters nu a putut verifica în mod independent dacă datele de pe forum erau autentice și proveneau de la Twitter. Capturi de ecran ale forumului hackerilor, unde au apărut datele, au circulat online.
Troy Hunt, creatorul site-ului de notificare a breșelor informatice Have I Been Pwned, a vizualizat datele și a declarat pe Twitter că acestea păreau "destul de asemănătoare cu ceea ce a fost descris".
Nu a existat niciun indiciu cu privire la identitatea sau locația hackerului sau a hackerilor din spatele breșei. Este posibil să fi avut loc încă din 2021, adică înainte ca Elon Musk să preia proprietatea companiei anul trecut.
Afirmațiile privind dimensiunea și amploarea breșei au variat inițial, primele relatări din decembrie spunând că au fost furate 400 de milioane de adrese de e-mail și numere de telefon.