Antena 3 CNN Actualitate Inedit Brânza unică în lume, făcută într-o peşteră din România. Cât costă un kilogram

Brânza unică în lume, făcută într-o peşteră din România. Cât costă un kilogram

S.T.
<1 minut de citit Publicat la 23:00 06 Noi 2019 Modificat la 23:00 06 Noi 2019

În judeţul Cluj, în localitatea Țaga, într-o grotă, câţiva fermieri din Transilvania produc celebra brânză de Năsal, cu mucegai alb, pe care o numesc regina brânzeturilor.

„Produsele de la Țaga sunt unice în lume, pentru că în această grotă unde sunt ţinute brânzeturile, există o bacterie care ajută la maturare. Creşte doar aici şi se aşază în mod natural pe caş”, a spus Laura Barbu pentru stirileprotv.ro.

Brânzeturile se ţin la maturat până la 60 de zile pe stelaje de lemn şi, din două în două zile, mucegaiul care se aşează pe ele este înlăturat manual. Preţurile încep de la 35 de lei pentru un kilogram.

Citește mai multe din Inedit
» Citește mai multe din Inedit
TOP articole