Obținută din boabele uscate de soia, tofu conține 8 aminoacizi utili organismului, care nu pot fi produși în alt fel de către acesta.
Brânza de soia conține hormoni feminini vegetali care protejează pielea de oxidare. Chiar daca nu este atat de popular in bucataria romaneasca, preparatele in care exista acest ingredient sunt delicioase si simple de gatitit.
Brânza de soia este o sursă excelentă de proteine vegetale. Din acest motiv este un substitut bun pentru carne, în perioadele de post sau pentru persoanele vegane ori vegetariene.
Tofu în sine nu are o aromă foarte pronunțată, dar se combină foarte bine cu diverse condimente, sosuri sau ierburi. Poți să-l pui ca atare în salate sau în sendvișuri, dar poți să-l folosești și în supe, tocănițe și feluri de mâncare de inspirație asiatică. Si daca nu v-am convins pana acum, urmeaza o rețetă si mai interesanta.
Tofu este extrem de versatil și poate fi preparat în orice mod: fiert, prăjit, la grătar sau la abur.